20.2 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 1, 2022

Victimele unor infracţiuni vor avea dreptul la informare şi consiliere psihologică. Ce trebuie să ştie persoanele care au nevoie de ajutor

- Advertisement -

Executivul a adoptat, miercuri, o OUG de transpunere a unei directive europene care facilitează accesul victimelor unor infracţiuni la anumite servicii sociale, precum consiliere, sprijin emoţional sau psihologic şi dreptul acestora la informare.

„La propunerea Ministerului Justiţiei un proiect de OUG pentru modificarea şi completarea Legii nr. 211/2004 privind unele măsuri pentru asigurarea protecţiei victimelor infracţiunilor. Este vorba despre transpunerea completă în legislaţie a unei Directive Europene, Directiva 29/2012. România a implementat în legislaţie ce prevede această directivă, cu excepţia a două articole, articolele opt şi nouă şi astăzi prin acest proiect au fost incluse legislaţie şi aceste două articole. Prin transpunere se asigură pentru toate victimele infracţiunilor posibilitatea de acces, în conformitate cu procedurile interne, la anumite tipuri de servicii, cum ar fi sprijinul emoţional psihologic, informare, consiliere, sprijin pentru exercitarea drepturilor victimelor, consiliere cu privire la riscurile de victimizare secundară sau de intimidare şi răzbunare, precum şi la prevenirea acestora, evaluarea individuală a victimelor pentru identificarea nevoilor de protecţie specifice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Guvernului, Nelu Barbu, la finalul şedinţei de miercuri.

Continuarea pe mediafax.ro

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow