27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022
Array

Viceprimarul, mai de încredere decât primarul. Consilierii vor un jurist si un economist, primarul, avocati

Consilierii păşcăneni au mai multă încredere în viceprimar decât în primar. Cel puţin aşa reiese după votul dat în şedinţa de astăzi a legislativului local.
Ei au preferat ca Gabriela Nedelcu şi nu Dumitru Pantazi să fie mandatata pentru a reprezenta administraţia locală în procesele civile deschise în instanţele de judecată. Asta deoarece edilul municipiului este judecat în două dosare de corupţie, “Agrocomplex” şi “Perla Neagră”.
Viceprimarita municipiului a spus că nu are experienţa juridică necesară pentru a reprezenta Pascaniul în procese motiv pentru care municipalitatea va apela la serviciile de specialitate a unei case de avocatură. Edilul municipiului a spus că va iniţia un astfel de proiect de hotărâre, în scurt timp.
Tot pentru clarificarea unor probleme de natura juridică şi economică consilierii vor să angajeze doi specialişti. Un consilier PNL a propus ca legislativul local să aibă la dispoziţie un jurist şi un economist. În acest sens urmează să fie aprobat un proiect de hotărâre.

Menţionăm că Primăria şi Consiliul Local Paşcani au în derulare zeci de procese, mai ales pe problem de fond funciar dar şi din cauza neregulilor constatate de inspectorii Curţii de Conturi. Din 2012 şi până acum municipiul Paşcani a pierdut mai multe procese în urma cărora s-au plătit de la bugetul local peste 2.5 milioane de lei, în marea lor majoritate facturi şi penalităţi neachitate de pe timpul fostei administraţii, cum ar fi de exemplu 1,1 milioane de lei pentru LDP Iaşi şi 71.000 de lei pentru plata lucrărilor suplimentare de anvelopare la blocurile T6 şi T7.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow