4.9 C
Paşcani
miercuri, decembrie 7, 2022

Viceprimarul crede ca managerul de la salubritate trebuie menținut in funcție. Iata motivele! 

Schimbarea din funcție a managerului societății pascanene de salubritate ridica semne de întrebare si in rândul coaliției care asigura majoritatea in legislativul local. Proiectul de hotărâre de modificare a structurii de conducere de la CLP Ecoserv SRL a fost pus, din nou, pe ordinea de zi de primarul Marius Pintilie după ce in ședința trecută nu a obținut suficiente voturi. 

Viceprimarul Cristian Rățoi susține ca o soluție mai buna ar fi pastrarea in funcție a actualui manager, chiar dacă se va renunta la ceilalți patru membri din Consiliul de Administratie, pe motiv ca noul manager nu are experianta. Precizările au fost făcute in cadrul ședinței Comisiei Economice, convocată luni 28 iunie de la ora 09.00.

Propunerea viceprimarului a fost făcută in contextul in care in referatul de specialitate la proiectul de hotărâre singurul motiv pentru modificarea structurii de conducere a societății locale de salubritate ar fi reducerea cheltuielilor. Consilierul Vasile Haldan a atras atenția ca nu este specificat nici un motiv de schimbare a actualului director si ca dacă va fi adus un nou manager, lipsit de experiență, toate problemele societății vor cădea in responsabilitatea viceprimarului, cel care se ocupa de curățenia in oraș. 

In aceeași ședința ar urma sa fie aprobat si bugetul de venituri si cheltuieli al societății de salubritate. Leonard Ursu – foto a solicitat retragerea proiectului de pe ordinea de zi, pe motiv ca nu mai este de actualitate iar investițiile propuse nu au finanțate de la bugetul local. 

De asemenea consilierul Sorin Olariu a atras atenția ca bugetul ar trebui sa fie prezentat si asumat de noul director, nu de cel care urmează sa fie schimbat din fucntie.

In același context actualul manager a amenințat ca va da Primăria  si Consiliul Local in judecata pe motiv ca mai are un an de mandat din contractul de management iar despăgubirile vor fi achitate de la bugetul local.

Menționăm ca primarul Marius Pintilie a solicitat schimbarea din funcție a managerului de la salubritate pe motiv ca nu se poate înțelege cu el,  in contextul in care societatea a înregistrat profit după multi ani de pierderi.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow