20.5 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

Viceprimarul cere demisia directorului de la salubritate

Scandalul intre societatea locala de salubritate si reprezentantii ai Primariei Pascani continua. In cadrul unei conferinte de presa, viceprimarul municipiului, Cristian Ratoi, i-a cerut demisia managerului societatii, Leonard Ursu.

Edilul a motivat ca seful de la salubritate a refuzat intentionat sa intervina la timp pentru dezghetarea strazilor si trotuarelor si a anulat in mod nejustificat prima cursa pe toate traseele in dimineata zilei de luni, 8 februarie a.c.

Ratoi a mai spus ca Leonard Ursu trebuie sa respecte cerintele contractului   de delegare si ca Primaria niciodata nu a interzis interventiile muncitorilor de la salubritate.

De asemenea, administratorul public, Claudiu Bodoasca, a precizat ca Leonard Ursu ar fi santajat Consiliu Local pentru a obtine delegarea serviciului de deszapezire si i-a dezinformat pe alesii locali ca ar avea capacitatea gestionarii serviciului. Bodoasca spune ca societatea nu are suficienti oameni si nici utilaje pentru a asigura la timp intretinerea cailor de acces pe timp de iarna.

Contactat telefonic de BIT TV, directorul de la salubritate a refuzat sa comenteze declaratiile facute de reprezentantii Primariei. El a spus ca va organiza o conferinta de presa in cursul zilei de vineri, unde va prezenta dovezi ca are dreptate. Ursu a sustinut in repetate randuri ca nu poate interveni pentru deszapezirea sau dezghetarea strazilor, decat daca repre  zentantii Primariei o solicita. Altfel, lucrarile efectuate nu vor fi decontate. BIT TV a intrat in posesia documentului care sta la baza afirmatiilor managerului de la salubritate. Este vorba despre dispozitia nr. 1542/21.12.2020, semnata de primarul, Marius Pintilie, prin care a fost infiintata Comisia de verificare a lucrarilor de intretinere a curatenie pe strazi dar si pentru dezinsectie, deratizare, curatenia si transportul zapezii si mentinerea in functiune a cailor de acces pe timp de polei sau inghet.

Conform documentului, serviciul de Gospodarie Comunala prin functionarul Gheorghe Negura ar avea responsabilitatea stabilirii listei de lucrari care vor fi efectuate de operatorul de salubritate si transmiterii ei catre societate.

De cealalta parte, viceprimarul municipiului, sustine ca pe timp de iarna se aplica doar prevederile contractului de delegare si anume, operatorul trebuie sa intervina atunci cand este cazul pentru deszapezire si mentinerea in functiune a cailor de acces.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow