30.2 C
Paşcani
luni, iunie 27, 2022
Array

Viceprimar prins în timp ce vindea lemnele furate

Viceprimarul unei comune din imprejurimile Harlaului a fost prins la sfarsitul saptamanii trecute in timp ce vindea lemne fara acte de provenienta. Constantin Lupascu, din comuna Belcesti a fost gasit in trafic de catre politistii in timp ce incerca sa scape de 1.3 metri cubi de lemn, cel mai probabil procurati in mod ilegal. Asta pentru ca in acele momente, oamenii legii faceau perchezitii la mai multe locuinte pentru a depista furturile de material lemnos.

Politistii impreuna cu reprezentanti de la Ocolul Silvic Harlau au fost si acasa la viceprimar, insa nu a fost gasit la domiciliu. In speranta ca nu va fi prins, barbatul a incarcat lemnele depozitate intr-o masina si a incercat sa le vanda. Pentru fapta sa, alesul comunei a primit doar o amenda de 2.000 lei, scapand de acuzatiile de furt.

Nu este prima abatere a viceprimarului din Belcesti. In timpul unor perchezitii de amploare de la inceputul acestui an, localnicii l-au acuzat pe Lupascu ca in schimbul unor carute de lemne taiate ilegal de pe marginea unui drum judetean, ar fi cerut vin sau alte bunuri.

Mentionam ca la sfarsitul acestei saptamani, oamenii legii au dat amenzi de aproape 200 milioane de lei vechi si au confiscat peste 8 metri cubi de lemne, numai in zona Harlaului.
Actiunile in vederea depistarii si prinderii in flagrant a persoanelor care taie si sustrag ilegal lemne au avut loc si in comuna Vanatori, vineri, 01 noiembrie a.c.. Oamenii legii au sanctionat 5 persoane cu cate 2.000 lei si au confiscat 2.5 mc de material lemnos.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow