More

  Viața sau ajutorul social? Un pășcănean a negociat cu viceprimarul în toiul nopții

  Array

  Un scandalagiu cunoscut din Pașcani a reușit să își negocieze problemele chiar cu viceprimarul, în toiul nopții.

  Armando Marius Zmău , de aproximativ 40 de ani, locatar de ani de zile al unei camere de cămin, în blocul C6, de pe strada Vatra, singur, cu 2 copii și fără niciun loc de muncă, a amenințat aseară, în jurul orelor 21.30 că se aruncă de la geamul locuinței sale, de la etajul 3, dacă nu vin autoritățile să discute cu el.

  Vecinii speriați au sunat la 112 și la fața locului au sosit polițiștii și echipajele de la SMURD pentru a interveni în caz de nevoie. Aceștia au discutat cu pășcăneanul nemulțumit, pentru a-l convinge să renunțe, iar în jurul orelor 22.45 a sosit chiar viceprimarul Vasile Axinte, care a vorbit cu el, pentru a vedea care sunt nemulțumirile lui și cu ce poate fi ajutat de autoritățile locale.

  Se pare că Armando era supărat pentru că are mari probleme financiare, nu mai are nici curent electric, nu mai primește ajutor social din partea primăriei, așadar viceprimarul i-a spus în cele din urmă că îl așteaptă la audiențe, pentru a găsi o soluție la problema sa.
  După ”negocierile” directe cu reprezentantul primăriei, Armando a renunțat la hotărârea sa și chiar a coborât la scara blocului, pentru a vorbi cu vecinii săi.
  Astăzi dimineață s-a prezentat la audiențe, în stare de ebrietate, pentru a solicita ajutor financiar din partea primăriei.
  El a reușit să obțină astăzi dimineață promisiunea că va fi ajutat de primărie și va primi un ajutor financiar de urgență.

  Armando Zmău, cunoscut drept “client fidel” al Poliției  din Pașcani, nu e la prima tentativă de acest fel, în anul 2003, amenințând că își taie venele în incinta primăriei, tot pentru că nu i se acordau bani, cu titlu de ajutor social.

  Precizăm că bărbatul a fost internat de mai multe ori la Spitalul Socola din Iași, suferind de afecțiuni psihice și fizice, acum având nevoie de bani și pentru o rețetă, dată de medicul de familie.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet