Array

Viața sau ajutorul social? Un pășcănean a negociat cu viceprimarul în toiul nopții

Un scandalagiu cunoscut din Pașcani a reușit să își negocieze problemele chiar cu viceprimarul, în toiul nopții.

Armando Marius Zmău , de aproximativ 40 de ani, locatar de ani de zile al unei camere de cămin, în blocul C6, de pe strada Vatra, singur, cu 2 copii și fără niciun loc de muncă, a amenințat aseară, în jurul orelor 21.30 că se aruncă de la geamul locuinței sale, de la etajul 3, dacă nu vin autoritățile să discute cu el.

Vecinii speriați au sunat la 112 și la fața locului au sosit polițiștii și echipajele de la SMURD pentru a interveni în caz de nevoie. Aceștia au discutat cu pășcăneanul nemulțumit, pentru a-l convinge să renunțe, iar în jurul orelor 22.45 a sosit chiar viceprimarul Vasile Axinte, care a vorbit cu el, pentru a vedea care sunt nemulțumirile lui și cu ce poate fi ajutat de autoritățile locale.

Se pare că Armando era supărat pentru că are mari probleme financiare, nu mai are nici curent electric, nu mai primește ajutor social din partea primăriei, așadar viceprimarul i-a spus în cele din urmă că îl așteaptă la audiențe, pentru a găsi o soluție la problema sa.
După ”negocierile” directe cu reprezentantul primăriei, Armando a renunțat la hotărârea sa și chiar a coborât la scara blocului, pentru a vorbi cu vecinii săi.
Astăzi dimineață s-a prezentat la audiențe, în stare de ebrietate, pentru a solicita ajutor financiar din partea primăriei.
El a reușit să obțină astăzi dimineață promisiunea că va fi ajutat de primărie și va primi un ajutor financiar de urgență.

Armando Zmău, cunoscut drept „client fidel” al Poliției  din Pașcani, nu e la prima tentativă de acest fel, în anul 2003, amenințând că își taie venele în incinta primăriei, tot pentru că nu i se acordau bani, cu titlu de ajutor social.

Precizăm că bărbatul a fost internat de mai multe ori la Spitalul Socola din Iași, suferind de afecțiuni psihice și fizice, acum având nevoie de bani și pentru o rețetă, dată de medicul de familie.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Primăria Hârlău, cereri de finanţare prin PNRR pentru reabilitarea termică a unor clădiri publice 

Aleșii locali ai orașului Hârlău au aprobat depunerea a trei proiecte, în cadrul Planului...

Primăria Pașcani vrea să cumpere autobuze electrice pentru transportul public

Primarul Municipiului Pașcani, Marius Pintilie, a inițiat astăzi un...

Cotnariul se înfrățește cu o comună de pe Prut

Demersuri pentru înfrățirea comunei Cotnari cu o comună de...

Dezbatere despre dezinformare și rolul educației media, la „Miron Costin” Pașcani

Săptămâna aceasta a debutat la "Miron Costin" din municipiul Pașcani cu un...