6.9 C
Paşcani
joi, februarie 2, 2023

Viaţă ratată: elev bun, condamnat pentru droguri la trei ani şi jumătate de puşcărie

Un elev bun la învăţătură, de clasa a XII-a, va sta după gratii în loc să-şi vadă de examene, după ce a fost prins cu droguri în maşină, alături de amicii care îi erau clienţi. Deşi în general instanţa a admis că acesta nu se prea droga, pentru că i se făcea rău, a reţinut însă că se ocupa asiduu de vânzări. Practic, deşi i s-a dat pedeapsa minimă, tot a primit o condamnare de 3 ani jumătate de închisoare.


În loc ca în aceste zile să-şi dea bacalaureatul de toamnă, după ce l-a ratat prin neprezentare pe cel din vară, un tânăr din Hlincea se pregăteşte să înceapă ispăşirea unei pedepse pentru trafic de droguri.

Curtea de Apel ieşeană a respins apelul îanintat de Robert Andriazi împotriva sentinţei date de Tribunal. Tânărul a primit o pedeapsă relativ uşoară, dar tot va rămâne închis timp de 3 ani şi jumătate.

Stăteau în maşini cu luminile stinse

Elev în clasa a XII-a a Liceului de Mecatronică şi Automatizări, Robert Andriazi a fost trimis în judecată anul trecut pentru trafic de droguri de risc şi mare risc. Fusese depistat de poliţiştii locali aflaţi în patrulare în zona Rond Agronomie în seara zilei de 8 ianuarie.

Atenţia poliţiştior a fost atrasă de vederea a patru autoturisme parcate într-o zonă ferită, cu luminile stinse, şi a 10 persoane aflate în apropierea acestora. În autoturismul lui Andriazi şi asupra acestuia au fost găsite 26 de comprimate de MDMA şi 22,19 grame de cannabis. Drogurile nici măcar nu erau bine ascunse.

Comprimatele de MDMA se aflau pur şi simplu în tocul ochelarilor, sub laveta folosită pentru ştergerea acestora. Cannabisul se afla într-un borcan de plastic aflat în rucsacul băiatului.

În faţa instanţei, tânărul a solicitat schimbarea încadrării juridice din trafic de droguri, pedepsit cu închisoarea între 3 şi 15 ani, în consum ilicit de droguri, invocând faptul că drogurile ar fi fost achiziţionate pentru consumul propriu, caz în care pedeapsa maximă este de doar 5 ani de închisoare.

Apărarea a fost respinsă însă de judecători, care au considerat că cele 26 de comprimate de MDMA reprezintă o cantitate prea mare pentru uzul curent. În plus, Andriazi mai consumase ecstasy de doar două ori în viaţă, simţindu-se rău de fiecare dată. Magistraţii au dedus astfel că drogurile urmau a fi revândute.

De altfel, băiatul obişnuia să organizeze întâlniri cu prietenii în scopul fumării de cannabis. Fiecare contribuia cu 10-15 lei, iar Andriazi asigura drogurile. Activitatea de traficant a lui Andriazi a durat doar câteva luni, începând în toamna anului 2019.

Pedeapsa minimă

Instanţa a luat în calcul, în favoarea inculpatului, cantitatea relativ mică de droguri deţinută, profitul mic obţinut din revânzarea drogurilor, rezultatele şcolare bune, dar şi faptul că familia acestuia nu se ocupa îndeaproape de el, ceea ce a favorizat intrarea într-un anturaj dubios.

De altfel, tânărul şi-a continuat studiile în format online, chiar şi din arest. Pedeapsa finală stabilită de magistraţii Tribunalului a fost orientată spre minim, respectiv 3 ani şi 6 luni de închisoare, în regim de detenţie.

Sursa Ziarul de Iasi

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow