22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
22.2 C
Paşcani
vineri, iunie 25, 2021
Array

Viață grea pentru pășcănenii cu dizabilități. Puține rampe de acces și parcări auto

creditfix.ro
vivacredit.ro
creditprime.ro
elefant.ro
credius.ro
fashiondays.ro
answear.ro
horacredit.ro/
oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Viaţă grea pentru persoanele cu dizabilităţi din municipiu Paşcani. Dacă vor să meargă la cumpărături, să-şi plătească impozitele sau au nevoie de vreun document de la Primărie ori unităţi sanitare întâmpină dificultăţi foarte mari pentru a ajunge la destinaţie.

Este vorba despre cei care au probleme locomotorii şi se deplasează în cărucioare cu rotile. Pentru aceştia nu sunt amenajate rampe de acces în instituţiile publice, iar în alte locaţii sunt greu de folosit.
De exemplu la policlinica CF din zona Vale nu există nici o rampă de acces pentru intrare în unitatea sanitară. Aceeaşi situaţie este şi la hala din piaţă. La nici una dintre cele două intrări nu a fost amenajat un loc pe unde persoanele cu dizabilităţi să poată avea acces.

La fel se întâmplă şi cu parcările pentru maşini. În municipiu Paşcani sunt puţine locuri amenajate pentru persoanele cu handicat iar acolo unde există sunt ocupate de alte maşini. Problema a fost adusă în atenţia administraţiei locale de un păşcănean care le-a cerut edililor să pună indicatoare şi să marcheze astfel de locuri cât de mai aproape de instituţiile de interes pentru ca taxiurile să îi lase cât mai aproape de destinaţie.

Viceprimarul municipiului, Vasile Acsinte cel care a ţinut astăzi audienţele l-a asigurat pe păşcănean că vor fi puse indicatoare şi marcaje la parcările pentru persoane cu dizabilităţi.

Legea obligă toate instituţiile de interes public să aibă rampă de acces cu o înclinaţie de 5%-8%. Amendă pentru lipsa rampelor de acces ar trebui să fie de 5.000 de lei, însă până acum nimeni nu a primit o astfel de sancţiune.

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
câțiva nori
22.2 ° C
22.4 °
21.2 °
87 %
1.6kmh
22 %
vin
30 °
sâm
27 °
Dum
24 °
lun
26 °
mar
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI