More

  Veteranii de război sărbătoriți la Heleșteni

  Array

  Momente emoţionante în comuna Heleșteni. Veteranii care au participat la cel de-al doilea Război Mondial au fost sărbătoriţi, de administraţia din comună. Evenimentul a avut loc vineri la amiază, 27 noiembrie, în jurul orei 12:00 la Centrul de zi din localitate.

  În comuna Heleșteni sunt în viaţă 6 veterani de război care au aprope o sută de ani. Ei au primit diplome de excelenţă, steaguri, bastoane, şampanie şi tort din partea invitaţilor speciali de la Centrul Militar Zonal şi de la Asociaţia Veteranilor de Război, filiala Iaşi.

  Şi edilul comunei, Constantin Hîra, a oferit diplome în semn de apreciere a activităţilor desfăşurate în perioada războiului, câte un drapel şi un premiu în bani.

  După festivitatea de la Centrul de zi din comună, invitaţii şi primarul s-au deplasat şi la cel de-al 6 lea veteran de război care nu a putut fi prezent la eveniment din cauza problemelor de sănătate.

  Sublocotenentul Ioan Halibei îşi aminteşte perioada războiului, nesiguranţa care era în acele vremuri, ba mai mult a încercat să compare vremurile actuale cu cele de acum cu preşedintele Asociaţiei Veteranilor de Război, Vasile Manolache.

  Veteranii din comună sunt locotenentul Ştefan Voinea, loc. Gheorghe Alexa, loc. Ioan Halibei, subloc. Iordache Scuternicu, Petru Teslaru, Vasile Ciobanu.
  Menţionăm că anul 2015 este dedicat Veteranilor de Război. La nivelul judeţului Iaşi sunt 5404 veterani, iar dintre aceştia au fost sărbătoriţi în ultimii doi ani aproximativ 500.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Guvernul extinde campania de vaccinare. Care sunt noile categorii de persoane incluse în etapa a doua

  Executivul se reuneşte miercuri în şedinţă, de la ora 13.00, iar pe ordinea de zi figurează un proiect de hotărâre pentru modificarea Strategiei de...

  Florin Cîţu, despre redeschiderea şcolilor: „Decizia se va lua pe 2 februarie”

  Decizia privind începerea şcolii ar putea fi luată pe 2 februarie, a anunţat premierul Florin Cîţu, iar dacă lucrurile vor merge bine, cel mai...

  Cum ratează profesorii vaccinarea în prima fază

  Ministerul Educaţiei a transmis inspectoratelor şcolare că fiecare unitate de învăţământ preuniversitar trebuie să desemneze o persoană pentru înregistrarea profesorilor şi personalului angajat pe...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI