20.5 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Veteranii de război din Pașcani, sărbătoriți de municipalitate (foto)

Ultimii veterani de război în viață din municipiul Pașcani au fost sărbătoriți  vineri, 29 aprilie, de municipalitate, cu ocazia zilei lor marcată la nivel național. Este vorba despre Mihai Blaga în vârstă de 93 de ani, Vasile Simion ajuns la vârsta de 103 ani și Ion Nistor în vârstă de 95 de ani. 

Reprezentanții primăriei s-au deplasat în teren, la domiciliile acestora, pentru a le transmite urări de bine, sănătate și viață lungă. Cei care au luptat pentru țară au fost răsplătiți de către administrația locală cu câte 500 de lei și un buchet de flori.  

Acțiunea a fost sprijinită și de fost sprijinită de Centrul Militar zonal Iași. Militarii le-au transmis gândurile de apreciere și recunoștință, pentru curajul, devotamentul și sacrificiul de care au dovadă pe câmpul de lupta, și le-au dus câte o diplomă și colet cu produse alimentare tradiționale.   

Ajunsi la vârste venerabile, veteranii pascaneni sunt într-o stare bună de sănătate, toți și-au întâmpinat oaspeții cu bucurie.  

Anul acesta se împlinesc 81 de ani de la intrarea României în cel de-Al Doilea Război Mondial, un conflict în care România a înregistrat peste 900.000 de morți, răniți, dispăruți, prizonieri și invalizi, din care aproximativ 92.000 de militari decedați.  

În momentul de față, în România, numărul veteranilor de război pe care îi mai avem printre noi a scăzut la 1748.  

În județul Iași sunt în jur de 200 iar în zona Pașcani, sunt 25, în municipiu și localitățile învecinate Tatarusi , Valea Seacă, Vânători, Lespezi, Harmanesti, Moțca , Cristești , Miroslovești.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow