More

    Veteran pascanean – 100 de ani de viață cu credință în Dumnezeu (foto)


  Sărbătoare deosebită în comunitate. Un veteran de război din suburbia Gastesti a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Este vorba despre maiorul Vasile Grecu, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.


  În semn de preţuire,alaturi de el si familia sa au venit să îl sărbătorească reprezentanții administrației locale si preotul paroh al Bisericii din Gastesti.

  Din partea autorităților locale, veteranul a primit un tort, șampanie, flori și un plic cu bani.

  Un moment emoționat a fost atunci când toți cei prezenți i-au cântat în cor “La mulți ani”. Mai apoi a urmat o slujba religioasă de mulțumire.

  Cu aleasă consideraţie, preotul paroh al Bisericii din Gastesti,Antonius-Justinian Lupu a ținut un discurs și i-a dăruit o icoană.

  Deși a trecut prin unele  momente deosebit  de grele de-a lungul vieții sale, având în vedere că veteranul a luptat in cel de-Al Doilea Război Mondial, Vasile Grecu ne-a mărturisit ce ceea ce l-a întărit să treacă peste toate greutățile a fost credința în Dumnezeu.

  Maiorul Grecu Vasile a participat pe front în perioada aprilie- august 1944 cu Regimentul 18 Vânători în calitate de șef punct sanitar, conform Asociației Naționale a Veteranilor de Război Iași. A rămas văduv din anul 1988. Are două fete și este și străstrăbunic. În 2019, primarul Municipiului Pașcani,  Dumitru Pantazi i-a acordat titlul de cetățean de onoare.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Reglementări fiscale noi pentru casele de marcat electronice – avantaje și neclarități

  ​Conectarea caselor de marcat electronice la sistemul informatic al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF) pare a intra în linie dreaptă, după adoptarea celui...

  Klaus Iohannis a promulgat legea alegerilor locale. Data scrutinului: 27 septembrie

  Președintele Klaus Iohannis a promulgat joi legea pentru organizarea alegerilor locale, anunță Administrația Prezidențială. Data alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale (primari, consilii locale, consilii...

  Probleme sociale și de fond funciar, la audiente

  Audiențele săptămânale din această zi au vizat probleme sociale și de fond funciar. Cetățenii înscriși au prezentat problemele și doamna viceprimar Gabriela Nedelcu alături...

  Opinii