More

    Veteran pascanean – 100 de ani de viață cu credință în Dumnezeu (foto)

  Sărbătoare deosebită în comunitate. Un veteran de război din suburbia Gastesti a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Este vorba despre maiorul Vasile Grecu, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.

  În semn de preţuire,alaturi de el si familia sa au venit să îl sărbătorească reprezentanții administrației locale si preotul paroh al Bisericii din Gastesti.

  Din partea autorităților locale, veteranul a primit un tort, șampanie, flori și un plic cu bani.

  Un moment emoționat a fost atunci când toți cei prezenți i-au cântat în cor “La mulți ani”. Mai apoi a urmat o slujba religioasă de mulțumire.

  Cu aleasă consideraţie, preotul paroh al Bisericii din Gastesti,Antonius-Justinian Lupu a ținut un discurs și i-a dăruit o icoană.

  Deși a trecut prin unele  momente deosebit  de grele de-a lungul vieții sale, având în vedere că veteranul a luptat in cel de-Al Doilea Război Mondial, Vasile Grecu ne-a mărturisit ce ceea ce l-a întărit să treacă peste toate greutățile a fost credința în Dumnezeu.

  Maiorul Grecu Vasile a participat pe front în perioada aprilie- august 1944 cu Regimentul 18 Vânători în calitate de șef punct sanitar, conform Asociației Naționale a Veteranilor de Război Iași. A rămas văduv din anul 1988. Are două fete și este și străstrăbunic. În 2019, primarul Municipiului Pașcani,  Dumitru Pantazi i-a acordat titlul de cetățean de onoare.

  loading...

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Prima etapa de dezinsectie la Pascani incepe miercuri

  Comunicat de presa SC CLP ECOSERV SRL Pascani  anunţă că, in perioada 12.08.2020-14.08.2020, in intervalul orar  21,30 – 05,00,  specialiștii serviciului vor desfășura activitatea de...

  Seful Politiei Rurale Pascani, cercetat după ce a refuzat testarea cu aparatul etilotest

  Un polițist pascanean a fost transportat la o unitate medicala din municipiu pentru prelevarea de mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, după ce a...

  Persoanele fizice și camerele video: Patru situații în care poți să le folosești fără să respecți GDPR

  Intrarea în vigoare a Regulamentului european pentru protecția datelor (GDPR) a condiționat folosirea camerelor video de anumite reguli privind protecția datelor, a căror încălcare...

  Opinii