27.4 C
Paşcani
marți, august 16, 2022

  Veteran pascanean – 100 de ani de viață cu credință în Dumnezeu (foto)

Sărbătoare deosebită în comunitate. Un veteran de război din suburbia Gastesti a împlinit venerabila vârstă de 100 de ani. Este vorba despre maiorul Vasile Grecu, unul dintre cetățenii de onoare ai municipiului.

În semn de preţuire,alaturi de el si familia sa au venit să îl sărbătorească reprezentanții administrației locale si preotul paroh al Bisericii din Gastesti.

Din partea autorităților locale, veteranul a primit un tort, șampanie, flori și un plic cu bani.

Un moment emoționat a fost atunci când toți cei prezenți i-au cântat în cor “La mulți ani”. Mai apoi a urmat o slujba religioasă de mulțumire.

Cu aleasă consideraţie, preotul paroh al Bisericii din Gastesti,Antonius-Justinian Lupu a ținut un discurs și i-a dăruit o icoană.

Deși a trecut prin unele  momente deosebit  de grele de-a lungul vieții sale, având în vedere că veteranul a luptat in cel de-Al Doilea Război Mondial, Vasile Grecu ne-a mărturisit ce ceea ce l-a întărit să treacă peste toate greutățile a fost credința în Dumnezeu.

Maiorul Grecu Vasile a participat pe front în perioada aprilie- august 1944 cu Regimentul 18 Vânători în calitate de șef punct sanitar, conform Asociației Naționale a Veteranilor de Război Iași. A rămas văduv din anul 1988. Are două fete și este și străstrăbunic. În 2019, primarul Municipiului Pașcani,  Dumitru Pantazi i-a acordat titlul de cetățean de onoare.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow