More

  Veşti proaste pentru bugetari: Se anunţă noi concedieri la stat

  Array

  Veşti proaste pentru bugetari: 2014 ar putea aduce ample disponibilizări de personal în sectorul de stat. Numărul celor care vor ieşi din schemă ar putea depăşi 10% din total.

  Guvernul şi-a asumat ieri răspunderea pe Legea descentralizării, aşa că multe dintre instituţiile statului vor fi comasate sau desfiinţate.

  În discursul susţinut în Parlament, Victor Ponta a afirmat că vicepremierul Liviu Dragnea, cel care s-a ocupat de întocmirea legii, a „dat bătălii importante cu armatele de funcţionari” din ministere, care nu voiau să lase puterea din mâini.

  Democrat-liberalii nu au participat la şedinţa Parlamentului şi sunt gata să depună o moţiune de cenzură.

  Premierul Victor Ponta a declarat că anul acesta funcţionarii nu sunt în pericol de concediere, însă din 2014 descentralizarea va presupune şi ajustări de personal, în funcţie de nevoile locale.

  Autorităţile locale trebuie să îşi elaboreze norme cu standard european în ceea ce priveşte schema de personal şi bugetul alocat acestora, ceea ce va însemna şi o reducere de angajaţi, care nu vor mai fi luaţi în calcul în bugetul pentru 2015, a declarat, marţi, premierul Victor Ponta.

  Premierul a asigurat că în acest an nu vor fi efectuate concedieri, dar că o astfel de măsură este posibilă în viitor.

  „Se transferă la autorităţile locale oameni şi cu buget, şi cu imobile, însă anul viitor, pentru că e în programul nostru de guvernare, toate autorităţile publice locale trebuie să-şi facă nişte norme, nişte norme cu standard european, câte persoane, ce buget au nevoie şi atunci, în mod sigur, administraţia locală va face sigur şi reduceri. Dar nu acum, probabil pentru bugetul din 2015”, a spus Ponta.

  În urmă cu două săptămâni, ministrul Finanţelor, Daniel Chiţoiu, a declarat că procesul de descentralizare şi de reorganizare administrativă va reduce cu cel puţin 10% numărul de personal din structurile reorganizate, cifră care nu reprezintă o ţintă, Guvernul având însă obligaţia să nu depăşească numărul de personal salarizat. realitatea.net

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Zeci de pășcăneni din etapa a doua s-au imunizat la centrul de vaccinare de pe strada Sportului

  In municipiul Pascani luni a inceput vaccinarea impotriva COVID-19 a persoanelor care se incadreaza in cea de-a doua etapa a campaniei de imunizare. Activitatea...

  Comisiile de specialitate au fost completate. Mai multi la Economic, mai putini la Educatie

  Desi a castigat alegerile locale pentru Consiliul Local , la diferenta de cateva sute de voturi de organziatia PNL iar cele doua formatiuni au...

  Reprezentantii Consiliului Local in CA-urile scolilor

  Legislativul pascanean a fost convocat in regim de urgenta pentru desemnarea reprezentantilor in Consiliile de Administratie si Comisiile pentru Evaluarea si Asigurarea Calitatii, in...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI