22.4 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Veşti neplăcute pentru agenţii economici din zona Gării Paşcani

sp_comercial_pascani

Vesti neplacute pentru agentii economici din zona Garii Pascani care au incheiat contracte de inchiriere cu Regionala Iasi. Contractele ar urma sa fie reziliate pe motiv ca terenul ocupat nu mai apartine ceferistilor, ci Primariei Pascani.
Asta dupa ce, saptamana trecuta, administratia locala a reusit sa obtina in instanta o hotarare judecatoreasca care certifica că terenurile in cauza apartin administratiei locale, nu CFR-ului si ca acestea fac parte din domeniul public al Pascaniului asa cum arata si o recenta hotarare de guvern cu inventarul oraselor si comunelor din tara.
Este vorba despre suprafetele de teren din fata Garii, acolo unde a fost amenajata si Autogara si o serie de activitati comerciale, dar si rampa CFR si alte suprafete de teren din zona Depoului.
Conform secretarului Primariei, vechile contracte ar urma sa fie desfiintate si sa fie incheiate contracte noi dupa organziarea unor licitatii. Mai mult, Primaria Pascani intentioneaza sa se indrepte impotriva Regionalei Iasi pentru recuperarea prejudiciilor.
Mentionam ca totodata APIA IASI va beneficia de peste 1.000 mp de teren pe rampa CFR din apropierea societatii Remar pentru construirea unui sediu la Pascani, conform unei hotarari a Consiliului Local. Mai mult, zona din fata Garii ar fi urmat sa fie transformata radical in urma unui proiect de sistematizare propus de fosta administratie. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow