21.6 C
Paşcani
marți, mai 30, 2023
Array

Vesti bune: Primaria Pascani a recastigat cele 145 de ha de teren din cuva barajului, instrainate de fostul primar

Vesti bune pentru cetatenii din suburbia Lunca Pascani. In perioada imediat urmatoare, cei care mai au de primit terenuri in baza legilor fondului funciar sau pentru diminuarea de 20% aplicata in anii 90 , isi vor primi terenurile in cuva barajului din apropiere, nu la cateva zeci de km distanta , in comuna Costesti.
Asta deoarece actul prin care cele 145 de ha de teren au fost atribuite in mod fraudulos societatii Hidroelectrica a fost anulat in instanta. Mai exact, decizia semnata pe data de 12 iulie 2012 de fostul primar Grigore Craciunescu, in numele Comisiei Locale de Fond Funciar, prin care a fost instrainat acest teren, la cererea fostului prefect, Dragomir Tomasevschi, a fost desfiintata din motive de legalitate.
Demersul a fost facut de secretarul primariei Mircea Zuzan, cel care a atras atentintia inca de anul trecut despre abuzul fostului primar.
Astfel din cele 145 de ha de teren, doar cca 70 de ha vor ajunge la proprietari, restul fiind impracticabil din cauza apelor.
Pana atunci Primaria Pascani urmeaza sa faca demersurile necesare pentru desfiintarea cartii funciare facuta in favoarea societatii Hidroelectrica SA, pe baza unui document dubios semnat de fostul primar prin care erau recunoscute vecinatatile si a fost posibila intabularea terenului.
Orizont.info

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow