23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022

Veşti bune pentru Vânătorii de asteroizi de la Liceul Teoretic „Miron Costin” Paşcani!

C.P. Zilele acestea organizaţia International Astronomical Search Collaboration a inclus o descoperire efectuată de elevii noştri, în campania din perioada 17 ianuarie – 13 februarie 2020, în categoria „provisional discovery”. Este vorba de un asteroid din centura principală de asteroizi dintre planetele Marte şi Jupiter, numele provizoriu fiind „2020 BC27”. Elevii implicaţi în descoperire sunt Alina Duca din clasa a XII-a, Gabriela Bocovanu din clasa a X-a şi Lăcrămioara Vîntur tot din clasa a X-a.

Trebuie menționat că aceste descoperiri trebuie să mai treacă prin niște filtre de verificare de către astronomi specializați înainte de a fi incluse în catalogul internațional al „planetelor minore”, cum mai sunt numiți asteroizii. În cazul în care o descoperire a școlii noastre este dovedită a fi un asteroid neidentificat încă, ni se va solicita să îi atribuim un nume. Mai merită de menționat că anual în campanie participă câteva sute de școli din câteva zeci de state ale lumii, din România, școala noastră fiind singura care a participat nouă ani la rând.

În perioada 23 martie – 27 aprilie 2012, o echipă de elevi ai Liceului Teoretic „Miron Costin” Pașcani, coordonată de profesorii Ion Cazacu-Davidescu și Ramona Marinescu, a participat pentru prima dată în cadrul programului educațional internațional „The International Astronomical Search Collaboration (IASC)” la Campania aniversară de căutare de asteroizi „Global Astronomy Month 2012”.

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow