17 C
Paşcani
vineri, martie 24, 2023
Array

Veşti bune pentru tineri: Guvernul pregăteşte programul „PRIMUL JOB”

După modelul „Prima Casă” sau „Prima Maşină”, Guvernul pregăteşte programul „Primul Job”. Ideea îi aparţine rectorul Universităţii de Vest din Timişoara şi a fost primită foarte bine de guvernanţi. Programul prevede ca angajatorii să beneficieze de o serie de facilităţi, iar salariile tinerilor să fie în mare parte susţinute de stat.

„Pe modelul programelor „Prima Casă” şi „Prima Maşină” menite a stimula consumul şi creditarea, consider că statul ar trebui să finanţeze şi să implementeze un program prin care tinerii să poată accesa mult mai uşor un prim loc de muncă”, a declarat Marilen Pirtea, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara.

Acesta sustine că, în cadrul acestui programului „Primul Job”, „salariile tinerilor ar putea fi subvenţionate substanţial de către stat o anumită perioadă de timp, cât să le permită a câştiga experienţa necesară accesarii unui loc de muncă”, a mai spua Marilen Pirtea.

Propunerea a fost primită foarte bine de Guvern. Ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, susţine că prin acest program „se creează o posibilitate ca tinerii studenţi sau elevi să lucreze, practic, în administraţia publică centrală sau locală, acolo unde este nevoie de resursă umană pregătită”.

Tinerii îşi pun mari speranţe în acest program. „Nu toţi au accesibilitate la aşa ceva, nu îşi găsesc toţi job. Unii nu îşi găsesc un loc de muncă nici după ce au terminat facultatea. De multe ori ajungi să te reprofilezi profesional, să faci cu totul şi cu totul altceva”, a declarat un student.

Programul „Primul Job” ar putea fi pus în practică chiar din luna martie 2015.

Citeste mai mult pe RTV.NET:

Alte articole

Mobilizare pentru reîmpădurirea zăvoiului din Verșeni

Administratia locala din comuna Miroslovesti continua impadurirea zavoiului din...

Au fost aprobate bursele pentru elevi la Târgu Frumos

Legislativul local din orașul Târgu Frumos a aprobat numărul...

Legislativul pascanean, sedinta cu 18 proiecte

Legislativul pascanean se reuneste in sedinta ordinara pe 30...

Cardurile pentru alimente vor fi încărcate mai repede, înainte de Paște

Beneficiarii voucherelor pentru alimente vor primi cea de-a doua...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow