30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Veşti bune pentru persoanele cu handicap. Evaluările periodice nu se mai fac la Iaşi, ci în principalele localităţi din judeţ

comisie evaluare

Veste buna pentru persoanele cu handicap din Pascani si comunele din imprejurimi care sunt pensionate pe caz de boala. Acestia nu mai sunt nevoiti sa se deplaseze la Iasi pentru a se prezenta la comisia de evaluare periodica. Asistentii sociali din cadrul Primariei Pascani au facut toate demersurile necesare pentru a aduce comisia, formata din 3 persoane, doctor, psiholog si asistent social, la Pascani pentru a nu mai fi nevoie, ca cele aproximativ 70 de persoane, cu handicap plus insotitorii acestora sa mearga la Iasi. Astfel, cei in cauza sunt scutiti si de cheltuiala, dar mai ales de oboseala.

Astazi, 25 aprilie, de la primele ore ale diminetii, zeci de persoane s-au prezentat la usa Primariei pentru a fi evaluati si mai ales sa primeasca decizia, cand vor fi nevoiti sa se intoarca la o alta evaluare, intr-un an, 6 luni sau deloc daca i se anuleaza pensia.

Este si cazul doamnei Lazaroaia, pensionata de un an, care sufera de diabet si toate bolile premergatoarei acesteia. Pensia pe care o primeste este de 400 de lei, insa banii abia ii ajung pentru cele 4 insuline pe care trebuie sa le faca pe zi, plus 50 de lei pentru medicamentele pentru a preveni infarctul.

Comisia nu este pentru prima data la Pascani. Anul trecut in luna noiembrie a venit in Municipiu pentru a evalua persoanele programate. Acestia vor reveni la Pascani in maxim doua luni, atunci cand o sa fie un numar suficient de persoane pentru evaluare. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow