More

  Vesti bune pentru mame: proceduri simplificate, indemnizatii marite si concediu prelungit

  Array

  Viata parintilor care stau acasa si isi cresc copiii devine mai usoara. Acestia nu mai sunt nevoiti sa completeze dosare si sa faca drumuri la ghisee.

  De la 1 iulie, prelungirea concediului si majorarea indemnizatiilor se vor face automat pentru ei. Iar ceilalti parinti vor completa de acum incolo un singur formular in loc de 3 pe care il vor putea trimite inclusiv prin fax sau email. Decizia a fost luata miercuri de guvern.
  140.000 de parinti sunt in prezent in concediu de crestere a copilului. De la 1 iulie acestia pot stat 2 ani acasa si vor incasa 85% din salariu.
  Dragos Pislaru, Ministrul Muncii: Nu va fi nevoie ca acesti oameni sa vina la ghisee, nu trebuie sa mearga pe drum, nu trebuie sa faca noi documente.
  Ceilalti parinti vor completa de acum incolo un singur formular pentru indemnizatia de crestere a copilului , alocatie si venitul de reinsertie.
  Dragos Pisalaru, Ministrul Muncii: Pentru depunerea documentelor putem sa mergem la sediul anepis, putem sa folosim posta, putem sa transmitem prin format electronic.
  Si parintii care au optat pentru 1 an de concediu dar s-au intors deja la munca pot reveni alaturi de copil daca doresc.
  Dragos Pislaru, Ministrul Muncii : Aceste persoane se pot intoarce pt a beneficia de perioada prelungita de 2 ani de zile pe baza de cerere.
  Ministrul muncii promite ca in curand pe site-ul www.mmuncii.ro va fi publicat si un ghid pentru completarea formularelor.

  sursa – stirileprotv

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Casă mistuită de flăcări într-un sat din apropierea orașului Târgu Frumos

  În data de 19.01.2021, ora 02:20, echipaje din cadrul Secției de Pompieri Târgu Frumos, au intervenit în localitatea Cristești, comuna Brăești, judeţul Iași, pentru stingerea...

  Dosar penal pentru doi bărbați prinși la braconaj piscicol pe Siret. Au fost amendați pentru că nu purtau mască de protecție

  Poliţiştii Poliţiei Municipiului Paşcani efectuează cercetări într-un dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunii de braconaj. La data de 18 ianuarie a.c., poliţiştii au depistat...

  OUG: Ce bani primește personalul medical implicat în vaccinarea populației României

  Medicii, inclusiv cei de familie, asistenții și registratorii medicali implicați în campania de vaccinare anti COVID-19 vor fi plătiți cu până la 90 de...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI