30.8 C
Paşcani
sâmbătă, iulie 2, 2022
Array

Veşti bune pentru elevi: se plătesc bursele restante

bani-car

Vesti bune pentru elevii beneficiari ai burselor de liceu. Incepand de saptamana viitoare vor incepe sa fie facute platile bursele aferente lunii aprilie, cate 140 de lei. Totodata vor fi achitate si restantele pentru luna martie cate 90 de lei fiecare, dupa ce elevii primisera luna trecuta doar o parte din bani.

Asadar grjile parintilor care credeau ca banii au fost retinuti de scoala, au fost nefondate, elevii urmand sa isi incaseze toate drepturile prevazute de lege. Motivul pentru care nu s-au platit in totalitate bursele pentru luna martie a fost fondurile insuficiente alocate de Minsiterul Educatiei. Astazi, 19 aprilie, problema a fost rezolvata, sumele necesare ajungand deja in conturile Inspectoratului Scolar Judetean Iasi.

Mentionam ca printre beneficiarii programului national de protectie sociala «Bani de liceu», se numara elevii care se afla în întretinerea familiilor al caror venit brut lunar pe membru de familie, realizat în ultimele trei luni anterioare depunerii cererii, este de maximum 150 lei, precum si elevii care beneficiaza de o masura de protectie ori se afla sub tutela sau curatela. De asemenea, daca beneficiarii depasesc 20 de absente nemotivate pe parcursul anului scolar, nu vor mai primi bani.

La nivelul județului Iași sunt înregistrați 9.149 de beneficiari ai bursei Bani de liceu, dintre care 1.170 de elevi provin din municipiul Pașcani. ziarulorizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow