14.1 C
Paşcani
marți, septembrie 27, 2022
Array

Vești bune pentru cei care depun proiecte de dezvoltare rurală

- Advertisement -

Primăriile și fermierii care au depus sau vor să depună proiecte prin Programul Național de Dezvoltare Rurală au parte de ajutor în plus din partea instituțiilor abilitate, în urma unor modificări recente.

Deoarece existau probleme legate de lipsa de cofinantare pe care o pot avea beneficiarii privați, dar și primăriile care doresc să acceseze fonduri europene în cadrul acestui program, Agenția pentru Finanțarea Instituțiilor Rurale a hotărât ca beneficiarii să poată încheia acorduri de finanţare cu Instituţiile Financiare Nebancare (IFN), fără a exista obligaţia ca acestea să fie înscrise în vreo asociaţie de profil.

Mai exact cei care au proiecte deja selectate în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală pot obține avansul necesar pentru a acoperi cofinanțarea obligatorie și de la instituțiile financiare nebancare precum cooperative bancare sau fonduri de investiții.

Până în prezent doar câteva instituții bancare puteau oferi credite, celor care doreau să obțină fonduri europene pentru proiecte de dezvoltare rurală.

Există o singură condiție precizată tot în sprijinul celor care vor apela la aceste instituții, pentru a obține banii de cofinațare: acestea trebuie să fie înregistrate în Registrul Special al Băncii Naționale Române.

Precizăm că de la 1 iulie se pot depune din nou proiecte în cadrul Programului Național de Dezvoltare Rurală, privitoare la investitii in procesarea sau marketingul produselor agricole sau neagricole sau dezvoltarea fermelor mici. Cei mai mulți bani,435 de milioane de euro, vor fi alocați proiectelor referitoare la reabilitarea infrastructurii secundare de irigații și dezvoltării, modernizării sau adaptării rețelelor agricole și silvice.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

ELEVII PASCANENI, PUSI PE DRUMURI PENTRU ABONAMENTELE GRATUITE

  Nemultumiri in randul elevilor si parintilor din Pascani in...

Testări gratuite pentru prevenirea cancerului de col uterin, la Stolniceni Prăjescu

Caravana Institutului Regional de Oncologie din Iași pentru testări...

Mai mulți bani pentru noaptea de Revelion, la Pașcani

Primăria Municipiului Pașcani vrea să cheltuie 134.000 de lei...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow