16.4 C
Paşcani
sâmbătă, septembrie 18, 2021
Array

Veste proasta pentru toti utilizatorii Gmail. Ce se intampla cu toate conturile lor

GMAIL

Compania Microsoft acuza rivalul Google ca citeste toate emailurile trimise de utilizatori, pentru a folost aceste informatii personale pentru profit.

Potrivit Microsoft, mesajele trimise si primite de cei care au cont de Gmail sunt citite si scanate, pentru a identifica anumite cuvinte cheie.

Apoi, aceste informatii sunt trimise de Google firmelor de publicitate, care isi vor face reclama pe contul de Gmail al utilizatorilor, scrie Daily Mail.

Un studiu realizat de Microsoft in randul utilizatorilor Gmail arata ca 93% dintre ei sunt deranjati de aceasta practica si ar dori sa poata elimina optiunea de supraveghere.

Microsoft a mers si mai departe, realizand un site – keepyouremailprivate.com – prin care utilizatorii sunt informati de modul in care Google face bani pe seama lor.

“Google citeste orice email si cauta cuvinte cheie, pentru a trimite apoi utilizatorilui reclame despre subiectele care il intereseaza. Nimeni nu poate scapa de aceasta violare a intimitatiii”, scrie Microsoft.

Pe acest site sunt publicate emailuri, care arata cum sunt monitorizate aceste mesaje private. De exemplu, daca cineva a trimis unui prieten un mesaj despre pisica lui, va primi ulterior multe reclame la produse pentru pisici.

La randul sau, Google raspunde acuzatiilor prin purtatorul de cuvant, care precizeaza: “Reclamele de pe Gmail sunt trimise automat, nicio persoana nu citeste mesajele private sau informatiile personale ale utilizatorilor”.

 

Sursa: stiri.telem.ro

DE LA ACELAȘI AUTOR

ASF a retras autorizația de funcționare a City Insurance. Posesorii RCA, protejați de lege

ASF anunță că a retras autorizația de funcționare a City Insurance S.A., liderul pieței de asigurări din...

Cele mai bizare teorii despre univers: De la Marele Poc la universul holografic. Ar putea fi tot ce știm despre gravitație greșit?

De ce este universul așa cum îl vedem? Oamenii de știință au explorat de-a lungul anilor numeroase...

Cum arăta de fapt Iisus? Cercetătorii au realizat o reconstituire

Iisus este înfățișat în icoane și picturi celebre ca un bărbat cu ten foarte deschis la culoare...

Vaccinarea antigripală începe mai devreme. Cum facem diferența între gripă și Covid-19

Vaccinarea antigripală va începe mai devreme în acest an, anunță autoritățile. Ministerul Sănătății a comandat două milioane de...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI