15.2 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Veste proasta pentru toti utilizatorii Gmail. Ce se intampla cu toate conturile lor

GMAIL

Compania Microsoft acuza rivalul Google ca citeste toate emailurile trimise de utilizatori, pentru a folost aceste informatii personale pentru profit.

Potrivit Microsoft, mesajele trimise si primite de cei care au cont de Gmail sunt citite si scanate, pentru a identifica anumite cuvinte cheie.

Apoi, aceste informatii sunt trimise de Google firmelor de publicitate, care isi vor face reclama pe contul de Gmail al utilizatorilor, scrie Daily Mail.

Un studiu realizat de Microsoft in randul utilizatorilor Gmail arata ca 93% dintre ei sunt deranjati de aceasta practica si ar dori sa poata elimina optiunea de supraveghere.

Microsoft a mers si mai departe, realizand un site – keepyouremailprivate.com – prin care utilizatorii sunt informati de modul in care Google face bani pe seama lor.

“Google citeste orice email si cauta cuvinte cheie, pentru a trimite apoi utilizatorilui reclame despre subiectele care il intereseaza. Nimeni nu poate scapa de aceasta violare a intimitatiii”, scrie Microsoft.

Pe acest site sunt publicate emailuri, care arata cum sunt monitorizate aceste mesaje private. De exemplu, daca cineva a trimis unui prieten un mesaj despre pisica lui, va primi ulterior multe reclame la produse pentru pisici.

La randul sau, Google raspunde acuzatiilor prin purtatorul de cuvant, care precizeaza: “Reclamele de pe Gmail sunt trimise automat, nicio persoana nu citeste mesajele private sau informatiile personale ale utilizatorilor”.

 

Sursa: stiri.telem.ro

Alte articole

Restricții pentru traficul greu pe strada Unirii. Kogălniceanu rămâne cu sens unic

Sedinta importanta pentru circulatia rutiera in anumite zone din...

 Seniorii ceferiști, întâlnire emoționantă lângă locomotiva de epocă din Pașcani

Intalnire cu mare incarcatura emotionala, duminica, 1 octombrie, in...

Seniorii pășcăneni, sărbătoriți de ziua lor – FOTO

Ziua internationala a persoanelor varstnice a fost sarbatorita prin...

Festivitate de deschidere la Clubul Copiilor Pașcani – VIDEO

Clubul Copiilor din municipiul Pascani si-a deschis portile pentru...