More

  VESTE PROASTĂ pentru şoferi. ITP-ul va fi mai greu de obţinut

  Array

  Inspecţia Tehnică Periodică va fi mai greu de obţinut. Ministerul Transporturilor vrea să oblige staţiile ITP să monteze camere şi să filmeze toate verificările maşinilor. Dotările suplimentare ar putea aduce preţuri mai mari pentru şoferi.

  Din 2017, verificările maşinilor în staţiile ITP vor fi filmate. Înregistrările trebuie păstrate minim 2 ani şi puse la dispoziţia inspectorilor RAR atunci când aceştia le cer.

  Prevederea este cuprinsă într-un proiect de ordin de la ministerul transporturilor. Chiar dacă vor scoate mai mulţi bani din buzunar, şoferii cred că măsura ar fi benefică, potrivit Romania TV.

  În prezent, mulţi şoferi cu defecţiuni grave la maşini reuşesc, totuşi, să obţină ITP-ul, deşi criteriile sunt clare.

  „Prima oară, pe fluxul de inspecţie pe care-l am în această staţie, în primul rând verific noxele pe care le scoate maşina. Apoi frânele. Apoi intră pe canal, unde verific jocuri, direcţie, pivoţi, bucşe”, a declarat un inspector ITP.

  „Din punctul nostru de vedere, nu ştiu cât de mult ar conta. Pentru că se va răsfrânge asupra costurilor la clienţi. Va fi o investiţie în plus la noi, ceea ce va aduce ceva în plus la clienţi”, a precizat Paul Jantă, şeful service-ului ITP.

  Potrivit legislaţiei, toate maşinile din România trebuie să treacă prin Inspecţia Tehnică Periodică o dată la doi ani.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI