25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
25.4 C
Paşcani
duminică, iulie 25, 2021
Array

VESTE PROASTĂ pentru şoferi. ITP-ul va fi mai greu de obţinut

Ultimele știri

Inspecţia Tehnică Periodică va fi mai greu de obţinut. Ministerul Transporturilor vrea să oblige staţiile ITP să monteze camere şi să filmeze toate verificările maşinilor. Dotările suplimentare ar putea aduce preţuri mai mari pentru şoferi.

Din 2017, verificările maşinilor în staţiile ITP vor fi filmate. Înregistrările trebuie păstrate minim 2 ani şi puse la dispoziţia inspectorilor RAR atunci când aceştia le cer.

Prevederea este cuprinsă într-un proiect de ordin de la ministerul transporturilor. Chiar dacă vor scoate mai mulţi bani din buzunar, şoferii cred că măsura ar fi benefică, potrivit Romania TV.

În prezent, mulţi şoferi cu defecţiuni grave la maşini reuşesc, totuşi, să obţină ITP-ul, deşi criteriile sunt clare.

„Prima oară, pe fluxul de inspecţie pe care-l am în această staţie, în primul rând verific noxele pe care le scoate maşina. Apoi frânele. Apoi intră pe canal, unde verific jocuri, direcţie, pivoţi, bucşe”, a declarat un inspector ITP.

„Din punctul nostru de vedere, nu ştiu cât de mult ar conta. Pentru că se va răsfrânge asupra costurilor la clienţi. Va fi o investiţie în plus la noi, ceea ce va aduce ceva în plus la clienţi”, a precizat Paul Jantă, şeful service-ului ITP.

Potrivit legislaţiei, toate maşinile din România trebuie să treacă prin Inspecţia Tehnică Periodică o dată la doi ani.

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
25.4 ° C
26.3 °
22.2 °
54 %
3kmh
4 %
Dum
27 °
lun
29 °
mar
27 °
mie
31 °
joi
35 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI