27.6 C
Paşcani
miercuri, august 17, 2022

Veste proastă pentru români! Ce se întâmplă cu prețul cărnii înainte de Paște

- Advertisement -

Veste proastă pentru români chiar înainte de sărbătorile pascale. Toți producătorii de carne de porc au anunțat că prețul cărnii la poarta fermei a ajuns la 5,5 – 6 lei pe kilogram, dar este posibil ca acesta să înregistreze o creștere chiar mai amplă.

Deocamdată, prețul pe kilogram este unul cu 20% mai putin fata de anul trecut, însă situația nu are cum să rămână așa. Anunțul a fost făcut chiar de presedintele Asociatiei Producatorilor de Carne de Porc din Romania, Ioan Ladosi.

Acesta a precizat ca in preajma Pastelui pretul carnii de porc ar urma să cunoască o creștere importantă. Totul s-ar putea întâmpla chiar înainte de marea sărbătoare.

“Pretul carnii de porc a ajuns la poarta fermei la 5,5- 6 lei in acest moment. Pretul este cu 20% sub cel de anul trecut.

Este greu de prezis daca se va modifica pretul carnii in preajma sarbatorilor. Exista o tendinta de crestere cu 1-2 zile inainte de Paste.

In perioada postului scade consumul de carne, iar in saptamana premergatoare Pastelui este posibila modificarea pretului pe baza cresterii cererii”, a declarat Ladosi.

Interesant este că, în acest moment, în magazine, un kilogram de pulpa de porc ajunge la 19 lei. Banii sunt departe de prețul de plecare din fermă.

Continuarea pe Fanatik

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow