26.5 C
Paşcani
miercuri, mai 25, 2022
Array

Veste proasta pentru pascaneni. Vor ramane fara faina si uleiul primite de la Uniune

au-ramas-fara-ulei-si-faina-de-la-ue1358164139

 

Ajutorul social de la Uniunea Europeana vine incomplet anul acesta. Firma din Bulgaria care trebuia sa le livreze nevoiasilor ulei si faina nu si-a respectat obligatiile, iar reprezentantii APIA au reziliat contractul. De exemplu in Pascani si suburbii aproape 4.000 de persoane beneficiaza de ajutor social de la Uniunea Europeana. Uleiul si faina ar fi trebuit sa ajunga deja la ei, impreuna cu restul produselor.

Fiecare roman sarman ar fi trebuit sa primeasca 14 kg de faina si 7 litri de ulei. Deocamdata spun multumesc pentru zahar, paste, biscuiti, orez, faina de malai, mazare si bulion, primite la jumatate lunii decembrie.

Conform unui comunicat de presa firma din Bulgaria care a castigat licitatia internationala de livrare a ajutoarelor a distribuit pana acum doar 30% din cele 500 de tone de faina si numai 3% din cantitatea de ulei promisa. Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura a luat masuri si a reziliat contractele cu aceasta societate.

In Pascani, pentru zona Deal au primi ajutoare 1.423 beneficiari, zona Vale 925 beneficiari. In suburbia Lunca sunt 469 astfel de beneficiari, in Bosteni si Sodomeni sunt 360, in Blagesti sunt 213, iar Gastesti sunt 396. In acest program social sunt cuprinse persoane cu venituri minime, someri, pensionari cu pensii mai mici de 400 de lei, cei cu handicap grav, veterani si vaduve de razboi.

O norma de produse ar fi trebuit sa contina: 14 kg de faina de grau, 4 kg de faina de malai, 6 kg de orez, 2 pachete de paste fainoase, 5 pachete de biscuiti, 3 pachete de zahar, 2 cutii de mazare, 1 pachet fasole boabe, 6 l de ulei, 1 cutie de bulion si 2 cutii de rosii in bulion.  ziarulorizont.info

 

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articoleAdis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow