19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
19.3 C
Paşcani
marți, iunie 22, 2021
Array

Veste proastă pentru oamenii care stau la bloc

oferta.oceancredit.ro

Ultimele știri

Începând cu data de 16 mai se pot depune cererile de finanțare cu fonduri europene pentru reabilitarea termică, doar că acum oamenii vor fi nevoiți să achite o sumă importantă.

Pentru zona București – Ilfov, sunt disponibile peste 83 de milioane de euro, la care se va adăuga cofinanțarea asigurată de către primăriile care solicită fondurile nerambursabile. Astfel, ar putea fi reabilitare termic circa 400 – 500 de blocuri, construite între 1950 și 1990 si care au cel puțin parter si două etaje.

Finanțarea reabilitarii se face în proporție de 60% din fonduri europene nerambursabile, iar 40% din valoarea lucrărilor trebuie cofinanțată de către primărie. Din această cofinanțată, primăria va recupera, obligatoriu, de la asociația de proprietari 25%. Numai cazurile sociale pot fi scutite de cofinantare, dar nu în totalitate. Chiar și familiile cu venituri mici vor trebui să plătească 3,5% din valoarea cofinanțării.

Lucrările eligibile pentru finanțare sunt: izolarea termică a fațadelor, reabilitarea sistemului de încălzire al blocului, instalarea de sisteme pentru producerea de energie din surse regenerabile, înlocuirea lucrurilor și a instalațiilor de iluminat din spațiile comune, informează Bucureștifm.

Sursa dcnews.ro

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer senin
19.3 ° C
20.2 °
18 °
84 %
0.8kmh
7 %
mar
28 °
mie
29 °
joi
30 °
vin
31 °
sâm
25 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI