23.7 C
Paşcani
luni, august 15, 2022
Array

Veste bună pentru milioane de români

Veste bună pentru milioane de români

Veste bună pentru milioane de români. Începând de luna viitoare, studenții vor beneficia de transport gratuit pe trenurile CFR-ului. De asemena, se majorează salariul minim brut pe economie, cel în funcție de care se calculează și indemnizația minimă de creștere a copilului. O măsură general valabilă va fi cea de scădere a TVA-ului cu un punct procentual, de la 20% la 19%, fapt care ar urma, cel puțin teoretic, să mai ieftinească puțin produsele alimentare consumate de români, și nu numai. Tot aici ar urma să intre și reducerea accizei la carburanți.

Măsurile aprobate, recent de noul Guvern includ mai multe vești bune pentru români. Astfel, studenții vor beneficia de gratuitate la transportul intern feroviar începând cu data de 1 februarie. Mai exact, studenții înmatriculați la forma de învățământ cu frecvență, în instituțiile de învățământ superior acreditate, beneficiază de gratuitate la transport intern feroviar la toate categoriile de trenuri, clasa a II-a.

Legea care reglementează valoarea indemnizației pentru creștere a copilului prevede că aceasta nu poate fi mai mică de 85% din salariul minim brut pe țară. Cum noile măsuri adoptate prevăd că salariul minim pe economie va fi, de la 1 februarie, 1450 de lei, urmează ca și indemnizația minimă să fie recalculată.

În planul noului guvern intră și reducerea prețurilor la medicamente. O măsură general valabilă va fi cea de scădere a TVA-ului cu un punct procentual, de la 20% la 19%, fapt care ar urma, cel puțin teoretic, să mai ieftinească puțin produsele alimentare consumate de români, și nu numai. Tot aici ar urma să intre și reducerea accizei la carburanți.

Măsuri destinate și pensionarilor. Această categorie socială ar urma să aibă parte și de eliminarea impozitului pe venit, mai ales dacă beneficiarul câștigă mai puțin de 2.000 de lei.

Sistemul public va avea și el de câștigat de la 1 februarie, mai ales că angajații din administrația locală au promisă o majorare a lefurilor cu 20%.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow