More

  Veste bună pentru frăţiorii orfani din Ruginoasa! Îşi primesc alocaţiile de drept

  Array

  După luni bune, instanţa a admis un tutore pentru fraţii din Ruginoasa. În lipsa acestuia, copiii nu primeau nici măcar alocaţia de stat.
  În pragul sărbătorilor pascale, cei patru fraţi din localitatea Ruginoasa care se cresc unul pe celălalt din luna mai anul trecut, de când singurul părinte în viaţă s-a prăpădit în condiţii suspecte, au primit o veste bună. Instanţa a numit-o pe mătuşa copiilor tutore legal al acestora, şi astfel minorii pot primi lunar alocaţiile de stat şi ajutorul social din partea primăriei.

  Andrei, Cătălin, Petrică şi Alexandra Murariu au rămas fără niciun părinte după ce tatăl lor fost găsit fără suflare, pe câmp, în urmă cu aproape un an, iar mama s-a prăpădit acum 11 ani.

  „Copiii sunt bine. De curând mătuşa lor, cea care îşi dorea să-şi asume responsabilitatea pentru îngrijirea minorilor, a fost numită tutorele lor legal. Prin urmare, de acum, îşi vor putea primi alocaţiile de stat“, a explicat Dumitru Lupu, asistentul social din comună. În plus, după ce povestea fraţilor Murariu a fost făcută public, foarte mulţi oameni din ţară s-au oferit să-i ajute. Cei mai mulţi le-au trimis alimente neperisabile şi haine, iar unii dintre ei chiar electrocasnice.

  „Oamenii mă tot sună să mă întrebe ce le mai trebuie copiilor, şi în ultimul timp ne-au trimis chiar un frigider şi un televizor. Eu mă gândesc în perspectivă la situaţia acestor copii, şi atunci le explic celor interesaţi ca pe moment au ce le trebuie, dar pe viitor le-ar mai fi util să aibă una-alta. De exemplu, mă gândesc să le fac rost de un calculator şi să le trag internet. Alţi oameni au chiar gânduri mari şi vor să vină să le renoveze casa sau chiar să le facă una nouă“, a adăugat asistentul social.

  Dumitru Lupu este cel care a monitorizat situaţia copiilor şi care i-a sprijinit de la început. După ce tatăl copiilor a murit, Andrei, băiatul cel mai mare al familiei, în vârstă de 16 ani, şi-a asumat rolul de tată şi mamă pentru fraţii săi. Băiatul şi-a abandonat şcoala, iar de atunci se preocupă de gospodărie. Ceilalţi fraţi ai săi merg în continuare la şcoală şi potrivit profesorilor sunt nişte elevi cuminţi care îşi dau silinţa la învăţătura.

  Din partea Primăriei Ruginoasa, copiii primesc lunar ajutoare sub formă de alimente, haine sau bani şi nu de puţine ori aceasta le-a plătit copiiilor factura la curent sau chiar lemnele pentru căldură.

  Persoanele interesate să-i ajute pe cei patru fraţi se pot adresa asistentului social din comună, Dumitru Lupu, la numărul de telefon 0784.211.948. sursa ziaruldeiasi.ro

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI