13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Veste bună despre A8: Se semnează ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Iaşi – Târgu Neamţ

Secretarul de stat în Ministerul Transportului, ieşeanul Adrian Covăsnianu, a anuntat sâmbătă dimineaţă că ordinul de începere a lucrărilor de proiectare la tronsonul Ungheni – Iaşi – Târgu Neamţ, parte din autostrada A8, va fi semnat săptămâna viitoare. Citeşte mai jos precizările secretarului de stat privind stadiul procedurilor privind autostrada Iaşi – Târgu Mureş.

„Informatii despre Autostrada A8!

1. Sectorul montan (Tg. Mures-Ditrau-Tg. Neamt)

Ieri, 16.04.2021, proiectantul general al celor 211 km dintre Tg. Mures-Tg. Neamt (sectorul montan) a depus la CNAIR Studiul de Fezabilitate (SF) si Memoriul de prezentare pentru procedura de obtinere a Acordului de Mediu (AM).

Cu acesti pasi concreti sectorul montan din autostrada A8 avanseaza in etapele de analiză si avizare mai complexe.

2. Ungheni-Iași-Tg Neamt (100,14 km)

Contractul de proiectare completă este semnat si Ordinul de Incepere a Lucrarilor va fi emis saptamana viitoare in 20.04.2021.

3. Podul de la Ungheni (1 km)

S-au rezolvat recent procedurile administrative si contractuale astfel ca etapele pentru obtinerea Acordului de Mediu continua. Am convenit (inca de anul trecut când eram consilier onorific al MT) cu Agentia de Protectie a Mediului Iasi un calendar de implementare pe care il monitorizam periodic.

In cadrul sedintelor de progres saptamanale de la CNAIR monitorizam fazele si etapele procedurale ale proiectelor Moldovei.

Precizez faptul ca in functie de provocarile iminente ale acestui proiect, in cadrul CNAIR si MT identificam si aplicam solutiile potrivite si legale care conduc catre avansarea proiectului autostrăzii A8.”

Sursa Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow