21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Veşmintele Cuvioasei Parascheva, la Paşcani. Sărbătoare la Biserica “Sfânta Vineri”

Veşmintele Cuvioasei Parascheva vor fi aşezate la sfârşitul acestei săptămâni în Biserica “Sfânta Vineri”, din zona Vale a municipiului Paşcani, cea care poartă şi hramul ei. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi sâmbătă la marea sărbătoare. Vor fi oficiate slujbe religioase, lăcaşul de cult va fi împodobit cu flori, iar în curtea bisericii va fi o agapă frăţească.

Sâmbătă, toţi păşcănenii şi nu numai, sunt invitaţi la hramul Bisericii “Sfânta Vineri”, de pe strada Ceferiştilor, din zona Vale a oraşului, acolo unde slujeşte părintele Costel Olaru. Marea sărbătoare, care îmbracă lăcaşul de cult cu mii de flori, va începe de vineri, cu slujba vecerniei oficiată de un sobor de preoţi, împreună cu preotul protopop, Pavel Postolachi. La final, toţi credincioşii vor primi ceai, cafea şi câte o plăcintă de post.

Apoi, sâmbătă, mii de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba religioasă cu acatistul Cuvioasei Parascheva. La final, toţi cei care au postit în această saptamana pot primi Împărtăşanie. Însă, cel mai important lucru este faptul că oamenii pot atinge veşmintele donate în anul 2000 de biserica şi cu care a fost îmbrăcată sfânta.

Aşa cum se obisnuieste de mulţi ani, la finalul programului religios, se va organiza o agapă frăţească în curtea lăcaşului sfânt. Vor fi pregătite peste o mie de porţii de mâncare, ciorbă de perişoare, sărmăluţe cu friptură, cozonac, pâine şi vin.

Toate aceste bucate au fost donate de păşcănenii cu suflet mare, cărora părintele le mulţumeşte îndeosebi.

De precizat este faptul ca, slujbele vor avea loc in biserica mare ,unde, de curand s-a realizat o parte din pictura. Este o lucrare deosebita, iar parintele spera ca pana anul viitor, lucrarile in lacasul de cult sa fie terminate si sfintite.

Menţionăm că în această perioada mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi, unde are loc cel mai mare pelerinaj din ţară. Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, îi sunt atribuite minuni şi vindecări miraculoase ale oamenilor cu credinţă.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow