9.1 C
Paşcani
duminică, octombrie 17, 2021

Veşmintele Cuvioasei Parascheva, la Paşcani. Sărbătoare la Biserica “Sfânta Vineri”

Veşmintele Cuvioasei Parascheva vor fi aşezate la sfârşitul acestei săptămâni în Biserica “Sfânta Vineri”, din zona Vale a municipiului Paşcani, cea care poartă şi hramul ei. Mii de credincioşi sunt aşteptaţi sâmbătă la marea sărbătoare. Vor fi oficiate slujbe religioase, lăcaşul de cult va fi împodobit cu flori, iar în curtea bisericii va fi o agapă frăţească.

Sâmbătă, toţi păşcănenii şi nu numai, sunt invitaţi la hramul Bisericii “Sfânta Vineri”, de pe strada Ceferiştilor, din zona Vale a oraşului, acolo unde slujeşte părintele Costel Olaru. Marea sărbătoare, care îmbracă lăcaşul de cult cu mii de flori, va începe de vineri, cu slujba vecerniei oficiată de un sobor de preoţi, împreună cu preotul protopop, Pavel Postolachi. La final, toţi credincioşii vor primi ceai, cafea şi câte o plăcintă de post.

Apoi, sâmbătă, mii de credincioşi sunt aşteptaţi la slujba religioasă cu acatistul Cuvioasei Parascheva. La final, toţi cei care au postit în această saptamana pot primi Împărtăşanie. Însă, cel mai important lucru este faptul că oamenii pot atinge veşmintele donate în anul 2000 de biserica şi cu care a fost îmbrăcată sfânta.

Aşa cum se obisnuieste de mulţi ani, la finalul programului religios, se va organiza o agapă frăţească în curtea lăcaşului sfânt. Vor fi pregătite peste o mie de porţii de mâncare, ciorbă de perişoare, sărmăluţe cu friptură, cozonac, pâine şi vin.

Toate aceste bucate au fost donate de păşcănenii cu suflet mare, cărora părintele le mulţumeşte îndeosebi.

De precizat este faptul ca, slujbele vor avea loc in biserica mare ,unde, de curand s-a realizat o parte din pictura. Este o lucrare deosebita, iar parintele spera ca pana anul viitor, lucrarile in lacasul de cult sa fie terminate si sfintite.

Menţionăm că în această perioada mii de credincioşi sunt aşteptaţi la Iaşi, unde are loc cel mai mare pelerinaj din ţară. Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, îi sunt atribuite minuni şi vindecări miraculoase ale oamenilor cu credinţă.

DE LA ACELAȘI AUTOR

Suspiciuni privind angajarile de la Spitalul de Urgenta Pascani. Primarul Pintilie: Primesc mesaje pe WhassApp, si interventii pe linie de partid…. Nu ne ocupam...

Declaratii socante din partea edilului municipiului Pascani cu privire la concursurile de angajare pentru completarea schemei...

ANUNȚ DE INTERES PUBLIC

 În atenția persoanelor fizice/juridice din Municipiul Pascani SC CLP ECOSERV SRL, cu sediul social in Municipiul Pascani,...

Proiect de Regulament, atentat la liberatea presei. Jurnaliștii care nu scriu cum vrea primarul Pintilie, nu vor fi acreditați -DOC

Jurnalistii care nu prezinta informatiile exact asa cum au fost ele furnizate de reprezentantii Primariei si care...

Raport la un an de mandat. Primarul se plange ca nu a putut sa faca, din cauza salariatilor

Peste cateva saptamani de zile, pe 28 octombrie a.c se implineste un an de zile de cand...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI