More

  Vernisaj grafică pastel la sala Arcadia. Gheorghe Neștian, artist pășcănean expune 50 de lucrări

  Array

  Eveniment important pentru iubitorii de artă și frumos: în sala ”Arcadia” a Casei de Cultură ”Mihail Sadoveanu” din Pașcani a avut loc duminică după-amiază, vernisajul unei expoziții deosebite cu lucrări realizate de un artist local cunoscut. Gheorghe Neștian a expus 50 de lucrări de grafică, prezentate de un renumit doctor în artă plastică, Ilie Bejan.
  Gheorghe Neștian, fost profesor de educație plastică la mai multe școli și la Clubul Copiilor din Pașcani, actualmente pensionar, pasionat de o viață întreagă de domeniul artistic, a expus duminică 50 de lucrări în galeria de artă din cadrul Casei de Cultură din localitate, cu ocazia împlinirii a 55 de ani de la inaugurarea instituției.
  Tema predominantă a expoziției sunt florile, din cele 50 de lucrări de gafică pastel expuse, 42 abordând această tematică, datorită structurii naturale diverse ca formă și culoare, ce poate transmite diferite stări, fiind un element foarte întâlnit în viața de zi cu zi.

  Profesorul Ilie Bostan de la Academia de Arte ”George Enescu” din Iași, doctor în arte vizuale, cel care a susținut vernisajul expoziției, a fost impresionat de tehnica folosită de artist, prin îmbinarea preciziei creionului cu picturalitatea pastelurilor, regăsită în diversele lucrări florale.

  Gheorghe Neștian se joacă cu elementele de teorie compozițională , așa cum precizează și Ilie Bejan, care îl cunoaște de mai bine de 30 de ani, dar nu neglijează detaliile. Perfecțiunea liniei, formatul vertical ales și cromatica specifică trimit la stampa japoneză, prin meticulozitate, artistul pășcănean, fiind un desenator remarcabil.

  Absolvent de liceu și de institut de artă, pasionat din copilărie de domeniul artistic, Gheorghe Neștian îi îndeamnă pe cei care au talent, în special pe copii, să lucreze constant și să nu renunțe la pasiunea lor, exprimându-și regretul că nu există nici un club artistic în cadrul Casei de Cultură din Pașcani.

  Menționăm că artistul pășcănean care a avut și alte expoziții, are în prezent peste 100 de lucrări, inspirate în special de natură, având și o expoziție document cu 60 de lucrări de grafică în creion, cu elemente și cadre din zona și interiorul Palatului Cantacuzino Roznovanu din localitate, lucrări document, ce pot fi admirate de cei interesați la Clubul Copiilor.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Stradă cu sens unic în fața Liceului Nicolae Iorga

  Strada din fața Liceului Tehnologic „Nicolae Iorga” urmează să fie cu sens unic. Decizia a fost luată în cadrul ședinței de miercuri, 21 aprilie, de la sediul Primăriei Pașcani. //

  Peste 400 de locuri libere pentru vaccinare la centrul din Pașcani

  Premiera la centrul de vaccinare anti COVID 19 din municipiul Pascani. De la deschiderea acestei locatii, miercuri, 21 aprilie a.c., pe harta interactiva de pe platforma de programare au aparut, pentru prima data, peste 400 de locuri libere pentru cei care vor sa se imunizeze la centrul de pe strada Sportului din oras. Doritorii se pot programa, ca si pana acum, pe plaftorma nationala, prin call-center sau medicul de familie. //

  Probleme cu licența pentru deszăpezire, din cauza unei pretenții ilegale

  Societea locală de salubritate are probleme serioase cu obținerea licenței pentru serviciile de deszăpezire si întreținerea cailor de acces pe timpul iernii, din cauza...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet