More

  Verificări în târgul de la Hîrlau. Amenzi usturătoare pentru cerșătorie și comerț ilicit

  Array

  Verificări în târgul de la Hîrlau.
  Amenzi usturătoare pentru cerșătorie și comerț ilicit

  Verificări în târgul săptămânal de la Hîrlau. Amenzi usturătoare pentru cerșătorie și comerț ilicit. Numai în câteva ore, oamenii legii au verificat zeci de persoane și societăți coemrciale și pentru neregulile găsite s-au dat amenzi de peste 3 mii de lei. Polișiștii spun că acțiunile vor continua și în următoare perioadă în toate târgurile din județul Iași.

  La data de 14 iunie 2016, între orele 08.00 – 12.00, poliţiştii din cadrul Poliţiei oraşului Hîrlău au acţionat pe raza de competenţă pentru prevenirea şi combaterea faptelor de comerţ ilicit, a actelor de cerşetorie şi a încălcării normelor legale de circulaţie pe drumurile publice, în cadrul zilei săptămânale de târg.

  „Acţiunea s-a desfăşurat în sistem integrat împreună cu jandarmi şi poliţişti locali. Au fost controlate 26 unităţi comerciale, au fost verificate 17 autovehicule şi avertizate 9 persoane. Au fost legitimate 62 de persoane. Au fost aplicate 26 sancţiuni contravenţionale, dintre care 10 la Legea nr. 61/1991, 3 la Legea nr. 12/1990, 4 conform OUG 195/2002, iar 9 pentru alte abateri. Valoarea sancţiunilor aplicate este de 3.350 lei.” a declarat Andrei Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

  Unul din cei amendați a fost un bărbat din Târgu Frumos care vindea haine fără să aibă actele pe ele.
  „A fost depistat în incinta pieţei agroalimentare Hîrlău, un bărbat de 58 ani, din oraşul Tîrgu Frumos, în timp ce comercializa articole vestimentare, fără a deţine documente de provenienţă. Faţă de aceasta s-a luat măsura sancţionării cu amendă în cuantum de 1000 lei în conformitate cu prevederile Legii nr. 12/1990.” a declarat Andrei Popa, purtătorul de cuvânt al IPJ Iași.

  Și o femeie a fost amendată. Aceasta, domiciliată în Hîrlău, în vârstă de 35 ani cerșea în fața unui magazin. Pentru fapta sa a primit o amendă de 300 lei în conformitate cu prevederile Legii nr. 61/1991.

  Știre redactată de Enachi Alexandra Andreea

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Accident din cauza vitezei. Soferii au scapat cu viata

  Accident rutier in apropiere de podul peste calea ferata, la iesirea din Pascani. `In cursul zilei de sambata 23 ianaurie, in jurul orei 11...

  România s-a născut la Iași: 162 de ani de identitate și unitate națională în capitala istorică a României

  Acum 162 de ani, printr-una dintre cele mai mari inițiative de conștiință și putere națională, România se năștea la Iași, după secole de sacrificii...

  „Mortul viu” de la Iaşi rămâne mort din punct de vedere oficial. Dovada că e mai greu să învii decât să mori

  ”Mortul viu” aşteaptă decizia oficială a autorităţilor pentru a i se anula certificatul de deces şi a-şi continua viaţa în mod normal. Gabriel Luca, ieşeanul...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI