More

  Venituri mai mici pentru Spitalul de Urgență Pașcani. Ce se va întâmpla cu salariile?

  Array

  Spitalul de Urgente PascaniSe anunta vremuri grele pentru salariatii Spitalului de Urgenta Pascani. Unitatea medicala se afla alaturi de alte sapte spitale din judetul Iasi, la care, potrivit unui proiect de lege, vor fi reduse drastic veniturile. Este vorba mai exact despre decizia Ministerului Sanatatii de a scadea tariful pe caz rezolvat de la 1446 lei la 1380 lei, lucru care va duce la probleme economice mari pentru cele opt unitati medicale.

  In aceasta situatie se afla Spitalul C.I. Parhon, de Boli Infectioase, de Psihiatrie Socola, de Pneumoftiziologie, Maternitatea Elena Doamna, de Recuperare, de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni, din Harlau si cel din Pascani.

  Bugetul celei mai importante unitati medicale din municipiul Pascani va fi pus si mai mult in dificultate mai ales, ca odata cu transformarea in Spital de Urgenta salariile angajatiilor au fost marite.
  Aceasta decizie luata de Ministerul Sanatatii implica unitatile medicale clasificate in functie de competenta, la categoriile II si II M, clasa din care ar face parte si unitatea din Pascani.

  Conform purtatorului de cuvant Diana Acsinte, cei 443 de angajati ai unitatii medicale nu vor avea de suferit in anul 2013, deoarece in conturi exista o rezerva de peste 70 de miliarde de lei vechi. Insa, directorul medical nu a putut sa dea asigurari pentru anul 2014, atunci cand situatia economica a spitalului va avea de suferit.

  Momentan, nimic nu este cert, dar din informatiile pe care le avem tariful pe caz rezolvat va fi scazut cu suma de 66 de lei. Aceasta decizie va duce la probleme economice pentru spitalul nostru dar datorita unor economii pe care le avem in conturi, ii asiguram pe angajati ca salariile nu vor fi scazute in anul 2013. Daca situatia va ramane aceeasi, in anul 2014 va trebui sa luam niste decizii pentru a rezolva aceasta problema”, a mai precizat purtatorul de cuvant, Diana Acsinte.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Peste un milion de teste rapide Covid-19 vor ajunge în școli. Peste 4.000 au fost făcute până acum

  4.375 de teste au fost folosite până în prezent în şcoli, 92% dintre acestea având rezultat negativ, a anunţat Ministerul Sănătăţii, vineri, într-un comunicat...

  În martie începe recensământul de probă al populației. Amenzi pentru românii care refuză să participe

  În martie, începe recensământul de probă al populației. Noutatea este că cei selectați vor avea posibilitatea să completeze singuri, on-line, formularul cu întrebări.   Există desigur...

  Elevii de la ,,Miron Costin” premiați la Concursul Internațional Pro-Lectura

  C.P. La inițiativa Asociației Generale a Învățătorilor din Republica Moldova, semestrul al II-lea a debutat sub semnul competitivității, Concursul Internațional Pro Lectura aliniind la...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp