21.9 C
Paşcani
vineri, iulie 1, 2022
Array

Venituri mai mici pentru Spitalul de Urgență Pașcani. Ce se va întâmpla cu salariile?

Spitalul de Urgente PascaniSe anunta vremuri grele pentru salariatii Spitalului de Urgenta Pascani. Unitatea medicala se afla alaturi de alte sapte spitale din judetul Iasi, la care, potrivit unui proiect de lege, vor fi reduse drastic veniturile. Este vorba mai exact despre decizia Ministerului Sanatatii de a scadea tariful pe caz rezolvat de la 1446 lei la 1380 lei, lucru care va duce la probleme economice mari pentru cele opt unitati medicale.

In aceasta situatie se afla Spitalul C.I. Parhon, de Boli Infectioase, de Psihiatrie Socola, de Pneumoftiziologie, Maternitatea Elena Doamna, de Recuperare, de Psihiatrie si pentru Masuri de Siguranta Padureni, din Harlau si cel din Pascani.

Bugetul celei mai importante unitati medicale din municipiul Pascani va fi pus si mai mult in dificultate mai ales, ca odata cu transformarea in Spital de Urgenta salariile angajatiilor au fost marite.
Aceasta decizie luata de Ministerul Sanatatii implica unitatile medicale clasificate in functie de competenta, la categoriile II si II M, clasa din care ar face parte si unitatea din Pascani.

Conform purtatorului de cuvant Diana Acsinte, cei 443 de angajati ai unitatii medicale nu vor avea de suferit in anul 2013, deoarece in conturi exista o rezerva de peste 70 de miliarde de lei vechi. Insa, directorul medical nu a putut sa dea asigurari pentru anul 2014, atunci cand situatia economica a spitalului va avea de suferit.

Momentan, nimic nu este cert, dar din informatiile pe care le avem tariful pe caz rezolvat va fi scazut cu suma de 66 de lei. Aceasta decizie va duce la probleme economice pentru spitalul nostru dar datorita unor economii pe care le avem in conturi, ii asiguram pe angajati ca salariile nu vor fi scazute in anul 2013. Daca situatia va ramane aceeasi, in anul 2014 va trebui sa luam niste decizii pentru a rezolva aceasta problema”, a mai precizat purtatorul de cuvant, Diana Acsinte.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

O noua majorare a salariilor, la Primăria Pașcani. Cât câștigă șefii din instituție

  Salariile functionarilor si a personalului contractual din Primăria Pașcani...

Conducerea CSM a renunțat la ștrand, înainte de a fi deschis

Conducerea clubului CSM Pașcani a hotărât sa renunțe la...

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni

Accident rutier cu două victime între Mircești și Răchiteni,...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow