10.3 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 16, 2021

Vasile Toma, candidat la Camera Deputaților: AUTOSTRADA FEROVIARĂ IAȘI-ORADEA, calea libertății de dezvoltare a Iașiului și a Moldovei! (P)

Soluția rapidă și sigură la tergiversările construcției autostrăzii Iași-Târgu Mureș.

Dincolo de atâtea dezbateri, de critici mai mult sau mai puțin argumentate, consider ca noi, cei implicați și responsabili, trebuie să prezentăm SOLUȚII. 

De aceea, vreau să vă împărtășesc SOLUȚIA pe care am găsit-o PENTRU A ASIGURA TRANSPORTUL PE RELAȚIA IAȘI- VESTUL EUROPEI.

O soluție ușor de implementat, ce poate fi transpusă rapid în realitate și care facilitează transportul de mărfuri în mod ecologic dinspre Iași, Pașcani, Suceava și Botoșani către Oradea și, mai departe, către celelalte state din U.E. 

CONCRET!

Prin această Autostradă feroviară, se vor efectua curse zilnice pe traseul Iași-Pașcani-Suceava- Gura Humorului- Câmpulung- Vatra Dornei- Floreni- Ilva Mică- Dej- Cluj Napoca- Oradea, cu plecări alternative din Iași, respectiv Oradea.

AVANTAJE ȘI BENEFICII:

– prin includerea în programul de transport feroviar regulat, se asigură cel mai scurt parcurs de timp, comparabil cu cel de pe șosele, dar, în acest caz, se elimină mult mai multe dintre riscurile specifice transportului de pe șosele

– se asigură dezvoltarea operatorilor de transport din Iași, precum și domeniul logistică, având în vedere că dezvoltarea economică pe care o antrenează cu sine acest domeniu este una uriașă și pe care mizează orice economie consolidată a lumii 

– se decongestionează traficul rutier dinspre Iași către Vestul țării și al Europei cu avantaje de timp și siguranță rutieră pentru transportul tuturor celor care călătoresc. 

-se asigură accesul la acest traseu și din judetele Suceava și Botoșani 

Practic, vorbim de un tren cu platforme pe care sunt încărcate tirurile plus un vagon cușetă pentru conducătorii auto!

CUM FINANȚĂM?

Acest transport este subvenționat din fonduri de mediu în proporție de 60%. Deci, nimeni nu poate să mai invoce, din nou!, scuze ridicole, piedici absurde și lipsa fondurilor necesare concretizării acestui proiect.

În plus:

Costurile pentru transportatori sunt comparabile cu parcursul pe șosele, dar, în acest caz, avem mai multe avantaje, cele mai importante fiind: odihna șoferilor, eliminarea riscurilor de accidente, eliminarea blocajelor în trafic.

DE CE?

Mai este nevoie, oare, să vorbim de importanța A8? De importanța transporturilor? Indiferent de tipul și destinația lor?

După luni și chiar ani de explicații, argumente, motivații și toate demersurile care mi-au stat în putere, dupa ce am gândit și expus soluții, am înțeles că nicio rațiune și niciun argument nu contează în fața amânărilor, dezinteresului și nepăsării Guvernului penelist în ceea ce privește construcția Autostrăzii Iași-Târgu Mureș. 

Este clar! Din păcate… Autostrada Iași-Târgu Mureș rămâne pentru Guvernul PNL doar un desen de pe o hârtie fluturată ori de câte ori se mai dorește bifarea unor realizări fără nicio legătură cu realitatea. Și, să nu uităm, studii și iar studii.

Dragi ieșeni și dragi români, 

Nu ne putem dezvolta economic din vorbe sau cu studii nesfărșite și nu putem aștepta zeci de ani! Vă invit ca pe 6 decembrie să votați echipa parlamentarilor social-democrați pentru siguranța unui trai mai bun și pentru că PSD știe să guverneze bine!

Comandat de Partidul Social Democrat – PSD Pascani
Executat de PFA Cojocaru Catalin Petrica
CUI mandatar financiar 11200020

DE LA ACELAȘI AUTOR

Cum să-ți protejezi banii de inflație: e mai simplu decât crezi

Cu toții auzim de la știri, în această perioadă, cum rata inflației bate record după record. Din...

Alimentația nesănătoasă și viciile golesc buzunarele românilor. Oamenii susțin că sunt prea săraci pentru a mânca sănătos

Avem obiceiuri alimentare nesănătoase şi vicii. Dăm la fel de mulţi bani pe alcool cât dăm pe...

Săraca Deltă bogată, paradoxul neştiut de dincolo de frumuseţe. De la traiul de pe o zi pe alta, la încălcarea legii: “În cărţi e...

Ne mândrim cu delta, bucata noastră de ţară inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Pentru noi, tărâmul dintre...

Din bucătăriile virtuale, la tribunal. Jamila și Laura Laurențiu se luptă în instanță pentru eclerul la tavă

“Eclerul la tavă” este disputat în justiție de Jamila și Laura Laurențiu, ambele urmărite pentru rețetele pe...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI