21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021
21.5 C
Paşcani
miercuri, iulie 28, 2021

Vasile Cîtea, candidat la Camera Deputaților: Stoparea defrișărilor – prioritate zero pentru viitorul Guvern social-democrat! (P)

În ultimul an de guvernare liberală, pădurile României au fost sub un adevărat asalt. Defrișările au continuat chiar și în perioada de stare de urgență. Românii au fost închiși în case, dar drujbele au lucrat la foc continuu, inclusiv în pădurile din județul Iași. Mai mult, în perioada de stare de urgență s-a bătut record după record în ceea ce privește avizele de transport de masă lemnoasă din pădurile țării.

Distrugerea pădurilor trebuie să înceteze. Această bogăție națională trebuie să fie protejată. Programul de Guvernare propus de noi tuturor românilor conține un set de măsuri imediate pentru stoparea acestui jaf național. De altfel, unul din principalele obiective ale planului de mediu asumat de noi vizează stoparea defrișărilor și protejarea pădurilor. Prin Programul de Guvernare, definim ca prioritate strategică războiul împotriva defrișării pădurii. Vom utiliza tehnologia modernă și vom dezvolta sistemul informatic de următire a materialului lemnos, vom revitaliza aplicația ”Radarul Pădurilor”. Vom face tot ceea ce liberalii nu au vrut să facă de un an de zile. Toate măsurile promise de liberali pentru stoparea defrișărilor au fost amânate la fiecare câteva luni, astfel că tăierile au continuat în voie. 

Noi credem că pădurile României au nevoie de o forță de elită capabilă să le apere, adică un corp de profesioniști bine dotat, retribuit just și respectat social. Aprobarea și aplicarea unui Statut corect pentru Personalul Silvic, dotarea acestuia cu echipamente performante de apărare, comunicații și deplasare în teren, reprezintă alte două obiective ale PSD.

Totodată, ne propunem să instalăm scannere pentru evaluarea volumului materialelor lemnoase containerizate, în toate punctele de trecere a frontierei și pe toate drumurile naționale și europene și să asigurăm un sistem integrat de pază, inclusiv prin colaborarea cu Jandarmeria, pentru toate terenurile forestiere, indiferent de forma de proprietate asupra acestora.

Alte măsuri din programul de Guvernare vizează stoparea exportului de lemn brut și accelerarea programului de reîmpădurire masivă, impunând companiilor măsuri europene de tipul „tai un copac, plantezi doi”! 

 

Ce părere ai?

Meteo

Paşcani
cer acoperit de nori
21.5 ° C
21.9 °
20.1 °
80 %
4.1kmh
100 %
mie
21 °
joi
36 °
vin
30 °
sâm
33 °
Dum
31 °

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Un sistem putred, in care omul nu conteaza!

Urmăresc cu uimire șirul evenimentelor privitoare la copiii obligați să meargă pe jos, printre mașini, câțiva km zilnic, până la locația provizorie, după ce...

Politica si cadourile pentru copii

Festivitatile programate la Pascani pentru Ziua Nationala a Romaniei sunt blocate. Daca vineri nu se va intampla o minune, pe 1 Decembrie nu vor mai...

Administratie si politica, fara suflet

PSD Pașcani a uitat să facă politică în cei 8 ani de zile cât a fost la putere.  S-a văzut și la ședința în...

PULSUL ZILEI