18.8 C
Paşcani
luni, octombrie 2, 2023
Array

Varza uriasa de aproape 13 kg in piata agroalimentara din zona Vale

 

 

Vremea muraturilor este pe terminate, insa in piata agroalimentara din zona Vale se gasesc in continuare legume dintre cele mai alese. Un comerciant se poate mandri insa cu marfa sa. Chiar daca anul acesta seceta a distrus o parte din culturi, barbatul vinde varza adusa de la Galati, care ajunge sa aiba o greutate de aproape 13 kg fiecare. Pascanenii sunt  uimiti de varza uriasa, ba chiar mai mult, unii tineri care trec prin piata se opresc si fac fotografii.

“Sunt singurul comerciant care aduce legume si fructe uriase in piata. In aceasta vara am avut la vanzare pepene rosu care atingea greutatea de 20 kg bucata” declara vanzatorul.

Pretul pe kilogram este de doar 70 de bani, iar dintr-o varza gigant se pot face mai multe feluri de mancare. O gospodina, care isi facea cumparaturile in piata a oprit si la taraba cu varza. A dorit sa cumpere circa 40 kilograme de varza si a ramas uimita cand a primit 4 bucati.

Pe langa utilizarea in bucatarie, toate cele patru soiuri de varza cunoscute, varza alba, varza rosie, varza de Bruxelles si varza creata au actiune nutritiva, digestiva, energizanta, remineralizanta si tonica asupra organismului uman datorita bogatiei de nutrienti..

ziarulorizont.info

 

Alte articole