More

  Vânători – investiții în școli și educație!

  Vânători – investiții în școli și educație!

  Zeci de proiecte are primarul dintr-o comună din apropiere de Pașcani. O parte dintre ele sunt în plin proces de desfășurare. Aici sunt incluse turnarae covorului asfaltic dar și modernizarea unor școli. Astfel, deși abia a început anul școlar, în Vânători, copiii învață prin rotație în săli de clasă amenajate în Căminul cultural pentru că o parte din unitățile de învățământ sunt în reparații.

  O parte din cei peste 600 de preșcolari și școlari ce sunt înscriși să urmeze cursurile în comuna Vânători, au fost mutați din această toamnă să învețe în Căminul Cultural sau sunt nevoiți să facă naveta la alte școli deoarece unitățile lor sunt în plin proces de reparații, modernizare și reabilitare.

  În această situație sunt elevii de la școlile din Vânători și Hârtoape, unde lucările la instituții sunt deja începute și presupun amenajarea de grupuri sanitare în incinta școlilor, lucări la acopeiș, consolidarea și anveloparea clădirilor.

  La finalul lucărilor, acestea vor fi dotate cu mobilier dar și alte cele necesare pentru buna desfășurarea a cursurilor pentru elevi.

  De asemenea, în această perioadă se lucrează la noi proiecte privind modernizarea altor instituții de învățământ din comuna Vânători. Se doreșete ca în următorii ani, toate școlile să fie modenizare și dotate ca la carte.

  Sperăm ca la sfârșitul acestei luni când se va finaliza perioada de depunere a  dosarelor să avem totul în regulă pentru a beneficia de fonduri pentru școlile din Crivești, Gura Bâdiliței, Hârtoape și Vlădnicuț. Dacă totul decurge cum ne-am propus, în primăvară se vor demara lucrările.” a precizat primarul Constantin Lupu.

  Menționăm că administrația locală din comuna Vânători are în plan și să construiască un teren de sport dar și Căminul cultural să fie modernizat pentru a veni în sprijinul tinerilor să le ofere o alternativă de petrecere a timpului liber.

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Tânăr de 18 ani arestat pentru complicitate în dosarul de furt calificat cu o pagubă de 180.000 de lei

  La data de 12 aprilie a.c., poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigaţii Criminale Iaşi au efectuat o percheziţie domiciliară, pe raza comunei Moţca, în...

  Declarația politică a deputatului Sorin Năcuță cu privire la amenajarea hidroenergetică Pașcani

  C.P. După o informare privind stadiul lucrărilor la Amenajarea Hidroenergetică Pașcani, după discuții prealabile cu președintele Consiliului Județean, dl Costel Alexe și cu președintele...

  Un magazin al primarului Pașcaniului a fost spart marți seara – VIDEO

  Unul dintre magazinele primarului municipiului Pascani a fost spart marti, 13 martie, imediat dupa lasarea intunericului. Este vorba despre locatia de pe strada Stefan cel Mare, din centrul orasului. Un tanar in varsta de 30 de ani, care ar fi fost baut, a spart geamul de la intrare si a luat mai multe bunuri din unitate.  //

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Nu esti conectat la internet