11.3 C
Paşcani
marți, martie 21, 2023

Valul patru al pandemiei. Situația din Pașcani, pare să fie sub control 

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, a declarat marți, 24 august, ca suntem in valul patru de pandemie si ca se înregistrează tot mai multe cazuri de infectare, printre care si cu tulpina Delta. Același lucru susține si directorul DSP Iași, Vasile Cepoi, care a precizat ca rata infectarilor s-a dublat in august, comparativ cu luna iulie, la fel si cifrele privind internările. 

 


In ceea ce privește municipiul Pașcani, situația pare sa fie deocamdată sub control. Incidenta cazurilor de COVID s-a menținut cam la același nivel in ultimele luni, iar luni era de 0,26/mia de locuitori. In ceea ce privesc internările, secția ATI COVID de la Spitalul Municipal de Urgență din Pașcani cu cele șase locuri este goală, iar la Spitalul General de Cai Ferate sunt libere 22 de paturi. 

Directorul DSP Iași precizează ca vaccinarea împotriva COVID 19 si pastrarea regulilor de distanțare socială, purtarea măștii si spălarea mâinilor sunt cele mai bune soluții pentru împiedicarea răspândirii virusului. 

De precizat este faptul ca centrul de vaccinare in municipiul Pașcani este in sala de sport din fata Colegiului Național Mihail Sadoveanu si are program trei zile pe săptămână, câte patru ore, respectiv, luni, marți si joi, între orele 15-19. 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow