0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Valeriu Gheorghiţă: Valul 4 ne-a lovit foarte tare. În fiecare zi, Covid omoară 10 români pe oră

Şeful campaniei de vaccinare din România a primit a 3 doză de vaccin la Spitalul Carol Davila din Bucureşti. Valeriu Gheorghiţă susţine că valul 4 a lovit foarte tare România şi că, în fiecare zi, mor 10 români pe oră.

„Am primit doza 3, îi mulţumesc doamnei asistente, prima persoană care s-a vaccinat, este şi persoana care mi-a facut şi prima, şi a doua doză. Multumesc personalului.

Astăzi avem peste 258.000 de persoane care au primit doza de rapel, sunt date cât se poate de clare, doza trei este pentru persoane vulnerabile, cu risc mare. Nu pot să nu-mi aduc aminte data de 27 decembrie când s-a lansat campania de vaccinare.

Valul 4 ne-a lovit foarte tare

Da, vaccinurile au fost dezvoltate în timp record, avem o soluţie, vaccinurile sunt noi pentru că boala este nouă, dar cercetatorii au ani de cercetare. Este cât se poate de clar că valul 4 ne-a lovit foarte tare. Ieri a fost o zi complicată cu peste 330 de morţi Covid este boala care în fiecare zi omoară 10 români pe oră. Avem nevoie de sprijinul, înţelegerea oamenilor de acasă pentru că lupta nu se poate câştiga în spital. Trebuie să evitam dezbinarea, avem nevoie ca oamenii să ne acorde încredere, medicilor care au fost sprijinul nostru.

Trebuie să evităm să ne lăsăm induşi în eroare, din surse obscure, de la persoane care au apărut peste noapte şi nu trebuie să lăsăm garda jos, va fi extrem de complicat să depăşim acest val 4. Lupta nu va fi în felul acesta câştigată. Ne uităm la toate sistemele de sănătate, toate au fost depăşite. Ne uităm la raportările zilnice, mâine pot să fie prietenii noştri, cei dragi nouă, fiecare persoană care se vaccinează, va da posibilitatea altor persoane cu alte boli să fie tratate. Să aveţi încredere în noi, indiferent de situaţia pe care o avem astăzi în România”, a declarat Valeriu Gheorghiţă.

sursa observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow