0.9 C
Paşcani
marți, martie 28, 2023
Array

Val de infecţii respiratorii. Într-o singură săptămână, la Iaşi, s-au înregistrat peste 10.000 de cazuri

Val de viroze si pneumonii la Iaşi. Într-o singură săptămână s-au înregistrat peste 10 mii de îmbolnăviri, iar aproape 350 dintre pacienţi au avut nevoie de spitalizare. Medicii se aşteaptă ca în perioada următoare să apară şi primele cazuri de gripă şi recomandă, în continuare, vaccinarea drept cea mai bună măsură de prevenţie.

Medicii de familie din judetul Iaşi au raportat în ultima săptămână peste opt mii de viroze respiratorii, în crestere cu aproape o mie faţă de acum două săptămâni. Alţi două mii de oameni care ajuns la cabinetele doctorilor au fost diagnosticaţi cu pneumonie, şi în această privinţă înregistrându-se o crestere simţitoare a îmbolnăvirilor. Medicii infecţionişti recomandă celor care au simptome de răceală să ceară opinia unui specialist pentru că, în cazul unui tratament neadecvat, pot apărea complicaţii.

„Temperatură de peste 39 de grade, cu alterare importantă a stării generale, în sensul că bolnavul are senzaţia că nu se poate ridica din pat, cu dispariţia poftei de mâncare, sugerează o posibilă gripă, motiv pentru care spunem pacienţilor să vină direct la triajul spitalului,” a declarat Carmen Dorobăţ, managerul Spitalului Clinic de Boli Infecţioase Iaşi.

De preferat era ca persoanele peste 65 de ani, cele cu boli cronice şi copiii să se fi vaccinat până la această dată, spun medicii. Mai ales că luna februarie este apogeul cazurilor de gripă.

„Statistic vorbind, conform datelor centralizate până în prezent, s-au vaccinat 15.619 persoane. Vaccinarea a început undeva la jumătatea lunii noiembrie. Şi, dacă ne referim la săptămâna 12-19 ianuarie, în această perioadă s-au vaccinat 232 de persoane,” a declarat Marius Voicescu, purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică Iaşi.

La Iaşi mai sunt disponibile gratuit aproximativ 400 de vaccinuri antigripale.

Sursa DIGI 24

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow