13.4 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Val de angajări la stat în Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și comunele din împrejurimi

Val de angajări în această perioadă în instituțiile publice din Pașcani, Târgu Frumos, Hârlău și comunele din împrejurimi. Coincidență sau nu, odată cu ordonanța oficializată recent privind suspendarea timp de șase luni a angajărilor la stat de la 1 iulie, au apărut zeci de concursuri care încep până la această dată.

În municipiul Pașcani, sunt vacante și au fost inițiate procedurile pentru concurs pentru posturi din cadrul Primăriei, Sistemului Hidrotehnic Independent, Spitalului Municipal de Urgență și Spitalului General CF.

Administrația locală caută un inspector de specialitate, muncitori calificați și necalificați.

Spitalul Municipal are mai multe posturi.Unitatea medicală a demarat procedurile de angajare pentru medici, asistenți medicali, registratori, îngrijitoare, brancardier și infirmiere, muncitor calificat.

Anunțurile în care se regăsesc informații despre perioada în care trebuie depus dosarul pentru înscrierea la concurs și ce documente trebuie să conțină, când va avea loc proba scrisă și interviul, se regăsesc pe site-ul spitalului dar și pe platforma posturilor vacanțe în administrația publică din România – posturi.gov.ro.

Spitalul General CF, de pe strada Mihail Kogalnicenu angajează portar și magaziner, iar Sistemul Hidrotehnic Independent Pașcani, muncitor calificat.

În comunele de lângă Pașcani, situația este următoarea: Unitatea Militară din Muncelu de Sus caută un referent de specialitate, iar Școala Gimnazială din Ciohorăni, un mediator școlar.

Sunt multe posturi scoase la concurs și la Spitalul de Boli Cronice Sfântul Ioan din Târgu Frumos.

Unitatea medicală angajează:

  • referent de specialitate;
  • registrator medical – trei posturi;
  • muncitori;
  • asistenți medicali generaliști;
  • infirmieri și îngrijitor.

Tot în această perioada, la Hârlău, Primăria vrea să angajeze un muncitor, Școala Gimnazială Petru Rareș un paznic, iar Școlile Gimnaziale Scobinti și Deleni, îngrijitori. Informații despre toate aceste locuri de muncă se pot obține de la instituțiile care angajează.

De precizat este faptul că posturile în administrațiile publice sunt mult dorite de majoritatea persoanelor, datorită salariilor mai mari decât în mediul privat dar și a timpului de lucru, precum și alte beneficii, precum voucherele de vacanță.

Potrivit avocatnet.ro, în perioada 1 iulie – 31 decembrie 2022, după cum scrie în OUG 80/2022, publicată în Monitorul oficial nr. 593, nu se vor organiza concursuri sau examene pentru ocuparea posturilor vacanțe sau temporar vacanțe din instituțiile și autoritățile publice.

Măsura este gândită pentru a reduce deficitul bugetar excesiv actual, prin diminuarea unor cheltuieli de funcționare ale instituțiilor și autorităților publice. Cheltuielile de personal reprezintă, potrivit informațiilor furnizate de autorități, circa 22% din totalul cheltuielilor bugetului general consolidat.

Totodată, numărul de posturi ocupate în autoritățile și instituțiile publice a crescut cu 27.553 în aprilie 2022, în comparație cu decembrie 2019.

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow