0.2 C
Paşcani
sâmbătă, februarie 4, 2023

Val de aer polar peste România. De luni, vremea se schimbă radical în toată țara. Prognoza meteo până în 9 ianuarie

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni, intervalul 12 decembrie 2022 – 9 ianuarie 2023. După un weekend cu temperaturi de primăvară, de luni, vremea se va rãci semnificativ în majoritatea zonelor.

ANM a emis vineri, 9 noiembrie, prognoza meteo pentru următoarele patru săptămâni.

O masă de aer de origine polară va afecta începând cu acest weekend, dar și pe parcursul săptămânii viitoare mare parte din continentul European. Cele mai afectate țări vor fi cele din vestul și centrul continentului. Specialiștii prognozează maxime negative dar și primele nopti geroase cu minime care pot coborâ sub -10 grade.

„După un wekend cu temperaturi de primăvară, de luni 12 decembrie vremea se va rãci semnificativ și în țara noastră. Temperaturile maxime se vor încadra între -4 şi  cel mult 8…10 grade; cu cele mai scăzute valori în vest, centru, nord, dar și în zonele montane. Cerul va avea înnorãri, iar local şi temporar se vor semnala precipitaţii sub formã de ninsoare la munte şi mixte în celelalte regiuni. În zonele montane se va depune un nou strat de zăpadă, iar ninsorile vor fi puternic viscolite.Vântul va avea intensificãri în jumãtatea de sud a teritoriului, precum şi la munte, unde va accentua sezația de rece”, a explicat Oscar Stanciu, redactor meteo Observator.

Continuarea pe Observator 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow