33 C
Paşcani
marți, iulie 5, 2022
Array

Vacile mai importante decat banii. Bugetele avizate la foc automat, dezbateri intense despre pasunat

Dezabteri aprinse in sedinta Comisiei Economice a Consiliului Local Pascani. Astazi, incepand cu ora 10.00 alesii locali au analizat si avizat cele 16 proiecte aflate pe ordinea de zi plus inca unul venit pe neasteptate din partea primarului. Este vorba, mai ales, despre proiectele de buget atat cel al Prmariei cat si al Bibliotecii, Casei de Cultura, cel de la Cresa si Cantina Sociala , toate primind aviz pozitiv.
De asemena au fost avizate si proieectele privind repararea sau asfaltarea unor straz,i Primaria Pascani urmand sa faca un imprumut comercial de 4 mil de lei, in acest sens.
Singurul consilier care nu si-a dat avizul a fost liberarul Marius Pintilie, pe motiv ca nu au fost prezentate toate documentele tehnice prevazute de lege.
in mod surprinzator cel mai mult s-a discutat pe marginea proiectului privind organizarea pasunatului, la Pascani. Unii consilieri au propus ca pasunile sa fie date spre exploatare, gratuit, altii sa fie fertilizate inainte de explaotare. Asta deaorece veniturile incasate anual sunt foarte mici si anume, de cca 5000 de lei. Au fost si alesi locai interesati de modul cum urmeaza sa fie folosite, mai in gluma mai in serios, unul dintre ei spunand ca pasunile ar trebui ingradite cu garduri electrice. Mai mult functionarul responsabil cu pasunile a spus ca a auzit ca unii ar fi dat spaga pentru pasunat in conditii ilegale.
Pana la urma a fost votat regulamentul propus de Primarie, perioada de pasunat urmand sa inceapa de la 1 mai.
Orizont.info

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow