23 C
Paşcani
joi, iunie 30, 2022
Array

Vaccinuri antigripale insuficiente. Medicii de familie au ramas fara doze

Medicii de familie pascaneni au terminat deja prima transa de vaccinuri antigripale primite de la Directia de Sanatate Publica Iasi. Au fost foarte putine doze in comparatie cu cele solicitate de doctori. Zilele urmatoare va sosi si urmatoarea transa cu serurile pentru imunizare.

vaccin

Zilele urmatoare va sosi la Pascani cea de-a doua transa de vaccinuri antigripale. Au fost alocate aproape 12.000 de doze pentru tot judetul, care vor fi impartite medicilor de familie si spitalelor.

Prima transa, care a venit in urma cu circa o saptamana, a fost deja consumata in cabinetele doctorilor. De exemplu, medicul Viorel Paslaru a cerut 120 de doze pentru imunizarea pacientilor, insa a primit doar 20.

Asteapta sa primeasca urmatoarele seruri care spera sa fie in numar mai mare. Asta deoarece, pe langa persoanele pe care le are la cabinet, medicul trebuie sa administreze vaccin si copiilor de la doua centre de plasament.

Campania vizează reducerea la maximum a îmbolnavirilor prin gripa de sezon. Vor fi vaccinate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cele cu boli cronice, în special boli respiratorii şi cardiovasculare, boli renale, diabet zaharat. De asemenea, vor fi imunizati copiii şi bătrânii instituţionalizaţi, dar si personalul medico-sanitar conform recomandărilor Organizaţia Mondiale a Sanatatii.

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow