More

  Vaccinarea profesorilor recomandată până pe 8 februarie

  Specialiștii recomandă vaccinarea profesorilor înainte de 8 februarie, când ar începe cel de-al doilea semestru iar elevii vor reveni în bănci. Deocamdata, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică din Iași spun că profesorii înca nu au intrat în etapa de imunizare,  ceea ce înseamnă că procesul va incepe abia in luna februarie.

  Anticorpii dezvoltati dupa vaccinare apar de obicei dupa efectuarea rapelului, sustin specialistii. Pana la inceperea celui de al doilea semestru, profesorii nu vor reusi sa se imunizeze nici macar in prima faza.

  Carmen Dorobăț – medic infecționist

  În momentul în care, așa cum am spus, se întâlnesc colective de 30-40 de persoane într-un loc închis nu este un lot populațional de neglijat.
  În momentul în care vorbim despre astfel de transmiteri pe cale aeriană a infecției, atunci, ca și medic aș vrea ca să știu dacă din persoanele care intră în zona respectivă sunt testate. Cele pozitive, desigur, vor fi retrase pentru izolare, iar celelalte își vor putea în continuare duce activitatea.

  Mare parte a profesorilor din Iasi si-au manifestat intentia de a se imuniza. Astfel, pe lista pentru vaccinare a Colegiul Tehnologic„ Mihail Sturdza” sunt 12 profesori pe lista de vaccinare exceptie facand cadrele didactice care sufera de boli grave.

  prof. Cristina Bida – director Colegiul Tehnic„ Mihail Sturdza” Iasi:

  La noi in scoala sunt deja 12 profesori programati. Nu am gasit locuri ca sa ne programam mai repde, prin urmare, primul profesor care va  fi vaccinat etse pe 26 ianuarie, colea mea de romana si cred ca intentia noastra este sa ne vaccinam cat mai multi.

  La inceput, multi au fost reticenti in ceea ce inseamana vaccinarea anti-Covid-19, dar odata cu trecerea timpului si pe lista initiala au aparut mai multe date ale cadrelor didactice care si-au schimbat optiunea.

  Alexandu Ionut Irimia- profesor instruire practica

  Pe data de 4 februarie am primul vaccin si pe 27 februarie am rapelul.

  Imi doresc ca elevii sa revina in scoala pentru a putea efectua actul didactic asa cum trebuie efectuat acesta de aceea am si optat pentru  a ma vaccina.

  Scolile sunt pregatite pentru scenariul verde de deschidere, iar materialele de protectie pe care le au la dispozitie sunt suficiente pentru cel putin o luna.

  Laviniu Lacusta- director USLIP Iasi

  Scolile din Iasi vor functiona ca si in septembrie si octombrie. sunt in general pregatite in ceea ce prioveste problema mastilor de protectie

  Cadrele didactice se incadreaza in cea de-a doua etapa de vaccinare, iar conform  reprezentantilor Prefecturii pot fi programati de catre directorul institutiei de vaccinare sau se pot inscrie individual pe platforma on-line.

  Sursa TELE M

  Ce părere ai?

  Related Articles

  Licitație pentru parcări la Târgu Frumos

  Primaria Targu Frumos scoate la licitatie parcari auto de resedinta in zona mai multor blocuri din oras. Anuntul a fost facut public pe site-ul...

  Treceri de pietoni, in fata la Proinvest si Terox

  Comisia Locala de Circulatie s-a intrunit in cursul zilei de luni, in prima sedinta cu actuala reprezentare. Structura este prezidata de viceprimarul Cristian Ratoi...

  Ședință fulger pentru consilierii pășcăneni

  Surprize pentru consilierii locali din Pascani. Legislativul local a fost convocat in sedinta extraordinara, in ziua de marti, 2 martie, de la ora 14:00,...

  INFOBIT - STIRILE ZILEI

  PULSUL ZILEI

  Înapoi
  Discuta pe Facebook
  Discuta pe Whatsapp