0.2 C
Paşcani
marți, februarie 7, 2023

Vaccinarea cu AstraZeneca se poate face și fără programare în platformă pentru doritori. Decizia CNCAV

O circulară emisă de Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) precizează ca vaccinarea cu AstraZeneca se va putea face fără programare.

”Ca urmare a scăderii adresabilității populației pentru vaccinarea cu vaccinul Vaxzevria, produs de compania AstraZeneca, în vederea facilitării accesului la vaccinare vă informez că în centrele de vaccinare cu produs AstraZeneca în care nu există persoane programate, se poate permite vaccinarea persoanelor prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără a mai fi necesară programarea prin platformă…” se arată în circulara CNCAV.

Duminică, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță a explicat că ”pe centrele cu AstraZeneca în care ritmul de vaccinare a scăzut substanţial, vom aloca foarte probabil vaccin de la Johnson& Johnson. (…) A scăzut destul de mult. Săptămâna viitoare sunt aproximativ 2-3.000 de persoane la prima doză la care se adaugă circa 7 – 8.000 de persoane care sunt la a doua doză, din 14 aprilie încep rapelurile pentru AstraZeneca”.

O nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 57.600 de doze, ajunge marți în România

Comitetul Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19 (CNCAV) anunţă că o nouă tranşă de vaccin AstraZeneca, de 57.600 de doze, ajunge în România marţi. „57.600 doze de vaccin AstraZeneca vor ajunge mâine, 13 aprilie a.c., la Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Medico-Militară «Cantacuzino». Transportul este asigurat de firma producătoare, iar dozele de vaccin vor fi aduse în Bucureşti pe cale terestră. Dozele vor fi depozitate la Centrul Naţional de Stocare, iar în perioada următoare vor fi distribuite în centrele regionale existente la nivel naţional”, a transmis CNCAV.

Centrul Naţional de Stocare a vaccinurilor împotriva COVID-19 din cadrul Institutului „Cantacuzino” este complet autorizat şi avizat de către Autoritatea Naţională a Medicamentului şi a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR), autoritatea naţională care are competenţă în domeniul medicamentului de uz uman. Până în prezent, în ţara noastră au fost recepţionate 1.320.400 de doze produse de compania farmaceutică AstraZeneca, iar începând din 15 februarie, 402.534 de persoane au fost imunizate cu acest tip de vaccin.

Sursa Observator

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow