13.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022

Vaccinarea anti-COVID s-ar putea face și fără programare, începând din luna mai

Autoritățile iau în calcul vaccinarea împotriva COVID-19 prin prezentare directă la centrul de vaccinare, fără programare prealabilă. Anunțul a fost făcut de medicul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

El a precizat că această modalitate este luată în calcul pentru centre de vaccinare din mai multe orașe, în special acolo unde există centre regionale de depozitare a vaccinului.

Valeriu Gheorhiță spune că acest sistem poate fi mai atractiv pentru persoanele pentru care platforma de programare nu a fost suficient de accesibilă.

„Luăm în calcul această modalitate de prezentare directă a persoanelor la centrele de vaccinare, vom începe foarte probabil cu centrele care sunt în municipiile unde există centre regionale de depozitare, tocmai pentru a asigura o continuitate a aprovizionării cu vaccinuri şi pentru a nu periclita calitatea lanţului de frig şi implicit să nu riscăm irosirea inutilă a dozelor”, a spus Gheorghiță.

El a spus că acest lucru s-ar putea întâmpla din prima parte a lunii mai, „probabil că chiar în prima săptămână vom putea începe în anumite centre de vaccinare”, a adăugat el.

Sursa Digi 24

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...

Transportul public local, in regim de weekend, pe 15 august

Pe 15 august a.c. când creștinii sărbătoresc “Adormirea Maicii...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow