16.1 C
Paşcani
sâmbătă, iunie 3, 2023

Vaccinarea anti-COVID 19 ar putea începe în Pașcani pe 4 ianuarie 2021. Nu toate cadrele medicale vor sa se vaccineze

Vaccinarea anti-COVID 19 ar putea sa inceapa in municipiul Pascani, in randul personalului medical, de pe 4 ianuarie 2021. Data vehiculata nu este inca confirmata oficial de autoritatile judetene, deoarece abia marti dimineata a ajuns o parte din cea de-a doua transa de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.

In cele doua spitale din municipiul Pascani s-au facut liste cu personalul medical care si-a exprimat dorinta sa se vaccineze. Pentru angajatii Spitalului de Urgenta, centrul de vaccinare va fi la sectia de Boli Infectioase, iar pentru cei de la Spitalul General CF s-a amenajat un spatiu special in cadrul institutiei spitalicesti.

Din echipa de vaccinare fac parte medici, asistenti medicali si registratori medicali, care participa la instruiri online cu privire la metodologia de vaccinare.

Metodologie de vaccinare a fost furnizata de catre ”Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS CoV2” prin intermediul DSP Iasi. Este vorba de 8 proceduri specifice ce încep cu procedura de transport a vaccinurilor si se termina cu procedura de gestionare a efectelor adverse ce pot însoți vaccinarea” se arata intr-un comunicat de presa trimis de Spitalul General CF Pascani.

Deocamdata, potrivit unor surse, circa 50% din personalul medical de la Spitalul de Urgenta si-a exprimat dorinta de a se vaccina, in timp ce la Spitalul General CF ar fi vorba de circa 20-25 %. Procentajul a fost influentat si din prisma faptului ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, unii angajati sunt in concediu, iar altii din diferite motive, au dorit sa amane vaccinarea.

Dozele de vaccin vor fi furnizate spitalului de catre DSP in functie de numarul persoanelor care doresc vaccinarea, la data stabilita de comun acord. In acest sens s-a intocmit catagrafierea personalului spitalului care doreste vaccinarea” precizeaza Spitalul CF.

Se fac deja pregatiri si pentru vaccinarea in masa. DSP Iasi a cerut administratiei din Pascani, locatii pentru centrele destinate populatiei. Potrivit primarului municipiul, Marius Pintilie, vor fi patru centre, fosta scoala din Fantanele, salile de sport de la Stadion si Colegiul Sadoveanu si Casa de Cultura Mihail Sadoveanu.

Mentionam ca doar o parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns marți dimineață în România. Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

 

 

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow