12.7 C
Paşcani
sâmbătă, octombrie 23, 2021

Vaccinarea anti-COVID 19 ar putea începe în Pașcani pe 4 ianuarie 2021. Nu toate cadrele medicale vor sa se vaccineze

Vaccinarea anti-COVID 19 ar putea sa inceapa in municipiul Pascani, in randul personalului medical, de pe 4 ianuarie 2021. Data vehiculata nu este inca confirmata oficial de autoritatile judetene, deoarece abia marti dimineata a ajuns o parte din cea de-a doua transa de doze de vaccin de la Pfizer BioNTech.

In cele doua spitale din municipiul Pascani s-au facut liste cu personalul medical care si-a exprimat dorinta sa se vaccineze. Pentru angajatii Spitalului de Urgenta, centrul de vaccinare va fi la sectia de Boli Infectioase, iar pentru cei de la Spitalul General CF s-a amenajat un spatiu special in cadrul institutiei spitalicesti.

Din echipa de vaccinare fac parte medici, asistenti medicali si registratori medicali, care participa la instruiri online cu privire la metodologia de vaccinare.

Metodologie de vaccinare a fost furnizata de catre ”Comitetul National de coordonare a activitatilor privind vaccinarea impotriva SARS CoV2” prin intermediul DSP Iasi. Este vorba de 8 proceduri specifice ce încep cu procedura de transport a vaccinurilor si se termina cu procedura de gestionare a efectelor adverse ce pot însoți vaccinarea” se arata intr-un comunicat de presa trimis de Spitalul General CF Pascani.

Deocamdata, potrivit unor surse, circa 50% din personalul medical de la Spitalul de Urgenta si-a exprimat dorinta de a se vaccina, in timp ce la Spitalul General CF ar fi vorba de circa 20-25 %. Procentajul a fost influentat si din prisma faptului ca suntem in perioada sarbatorilor de iarna, unii angajati sunt in concediu, iar altii din diferite motive, au dorit sa amane vaccinarea.

Dozele de vaccin vor fi furnizate spitalului de catre DSP in functie de numarul persoanelor care doresc vaccinarea, la data stabilita de comun acord. In acest sens s-a intocmit catagrafierea personalului spitalului care doreste vaccinarea” precizeaza Spitalul CF.

Se fac deja pregatiri si pentru vaccinarea in masa. DSP Iasi a cerut administratiei din Pascani, locatii pentru centrele destinate populatiei. Potrivit primarului municipiul, Marius Pintilie, vor fi patru centre, fosta scoala din Fantanele, salile de sport de la Stadion si Colegiul Sadoveanu si Casa de Cultura Mihail Sadoveanu.

Mentionam ca doar o parte din a doua tranșă de vaccinuri anti-COVID a ajuns marți dimineață în România. Este vorba despre dozele care vor merge spre Institutul Cantacuzino din București și la centrele regionale din Brașov, Craiova, Constanța și Iași.

 

 

 

DE LA ACELAȘI AUTOR

Primele informații în urma anchetei buletinelor falsificate de la Târgu Frumos. Documentele erau folosite pentru a trece granița spre Anglia

Barbatul din Targu Frumos retinut joi, 21 octombrie, pentru infracţiunile de fals în înscrisuri sub semnătură privată,...

Noi angajări la Primăria Pașcani. Inspector la Investiții și doi consilieri juridici

Noi angajari la Primaria Pascani. Administratia locala cauta inspector pentru Serviciul Tehnic si Investitii si doi consilieri...

FOTO | Incendiu în Târgu Frumos la o casă. Acoperișul distrus de flăcări

Inca un incendiu cauzat de cosul de fum a avut loc in noaptea de joi spre vineri,...

Aglomerație la parchetul din Pașcani. Zeci de localnici au venit în fața instituției după ce opt tineri au fost reținuți

Aglomeratie in fata Parchetului de pe langa Judecatoria Pascani, joi, 21 octombrie, la pranz. Zeci de persoane...

METEO

ALTE ȘTIRI

INFOBIT - STIRILE ZILEI

OPINII

Să fim oameni, nu roboți!

Uitați-vă cu atenție în jurul vostru! În fiecare scară de bloc, pe orice stradă din suburbii este...

PULSUL ZILEI