-0 C
Paşcani
miercuri, februarie 1, 2023

Vaccinare la chiuvetă, anchetă DNA. Verificări și la un cabinet medical din Ciohorăni

Procurori şi poliţişti au efectuat miercuri, 12 ianuarie, de la primele ore ale dimineții, percheziţii la domiciliile şi cabinetele unor medici de familie, suspectaţi că ar fi eliberat certificate de vaccinare false. Au fost făcute 25 de verificări în acest sens, iar conform unui articol apărut pe Ziarul de Iasi, a fost vizat și un cabinet din comuna Ciohărăni, unde un certificat fals de vaccinare fals ar fi ajuns să coste pana la 500 de lei. Medicul suspectat de către politisti este cunosc in comunitate si a fost chiar premiat de fost prefect al judeţului Iaşi, Marian Grigoraș, pentru numărul mare de doze de vaccin administrate cetățenilor.

Tot confrom sursei citate, mai multi polițiști de la Piatra Neamț s-au prezentat dimineață la cabinetul medicului de familie.

„Nu mai era nimeni la dispensar când am fost, am aflat că a fost poliția de la cetățeni, au făcut o verificare la cabinetul medical al Danielei Bejan. Atât știu la ora asta. Avem o relație foarte bună cu ea din punctul meu d e vedere, este un medic deosebit și chiar cetățenii din comunitate apreciază activitatea dumneaei, am și felicitat-o în trecut pentru cum se implică în munca medicală cu cetățenii. Suntem foarte surprinși de situația asta”, a declarat pentru „Ziarul de Iași” Ticu Simion, primar în localitatea Ciohorăni.

La cabinetul medicului din Cioharani, în doar 6 luni, de la debutul campaniei de imunizare și până în prezent au fost administrate peste 1.200 de doze de vaccin, printre cele mai multe din județul Iași.

Precizăm că, în cadrul verificarilor, poliţiştii au pus în executare cinci mandate de aducere şi şapte ordonanţe de ridicare a unor obiecte, înscrisuri sau date informatice.

„Astăzi, 12 ianuarie 2022, poliţiştii anticorupţie ai Direcţiei Generale Anticorupţie, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Neamţ, efectuează un număr de 25 de percheziţii la domiciliile unor persoane din judeţele Neamţ şi Iaşi, suspectate de săvârşirea unor infracţiuni de fals şi corupţie în legătură cu obţinerea în mod ilegal a unor certificate care să ateste vaccinarea anti-COVID-19“, se arată într-un comunicat emis de DGA.

La percheziţii au participat poliţişti din Neamţ, Suceava, Iaşi, Vaslui şi Bacău, efective ale Inspectoratului de Jandarmi Neamt şi Brigăzilor de Operaţiuni Speciale Bacău şi Suceava.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow