21.3 C
Paşcani
sâmbătă, martie 25, 2023

Vaccinare fără programare joi și vineri în Heleșteni și Cristesti. Discuții pentru un centru la Tătăruși

Au fost stabilite zilele in care echipa de vaccinare mobila de Spitalul Clinic Militar de Urgență „Dr. Iacob Czihac” din Iasi va porni prin satele de langa municipiul Pascani. Joi, 22 aprilie, medici si asistenti vor fi in comuna Helesteni, mai exact, la Centrul de zi din satul Harmaneasa si vor vaccina persoanele care nu au avut până acum posibilitatea de a se deplasa la un centru de vaccinare.

Serul utilizat la această activitate este Moderna, iar echipa de vaccinare mobilă va fi sprijinită de angajații primăriei, care au întocmit o listă cu persoanele care doresc să se vaccineze.

Vineri, 23 aprilie, echipa mobila va ajunge si la sala Polivalenta din comuna Cristesti. Se pot imuniza atat cetatenii din comunitatea respectiva, cat si cei din imprejurimi. De exemplu, localnicii din Tatarusi pot merge si ei la Cristesti, intre orele 10-14, pentru a se vaccina impotriva COVID 19. Administratia locala i-a informat pe cetateni de aceasta posibilitate.

Primarul din Tatarusi, Costel Iosub, a precizat ca intentioneaza sa faca demersurile necesare si pentru deschiderea unui centru de vaccinare in comuna pe care o reprezinta.

De precizat este si faptul ca astfel de actiuni ar urma sa aiba loc si in alte comune.

 

Alte articole

Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow