18.7 C
Paşcani
joi, august 11, 2022
Array

Vaccin obligatoriu la copiii de 6 ani, de negăsit la Iaşi încă din februarie

Acesta previne difteria, tetanosul, tusea convulsivă şi poliomielita

Medicii de familie ieşeni se plâng că un alt vaccin care lipseşte din cabinetele lor, încă din luna februarie a acestui an, este Tetraximul, care se face copiilor ce au împlinit vârsta de şase ani. Acesta se administrează împotriva difteriei, tetanosului, a tusei convulsive şi poliomielitei, iar medicii de familie spun că ultima dată când au avut în cabinete vaccinul tetravalent a fost în luna februarie a acestui an.

De atunci, majoritatea părinţilor care au copii de aceste vârste dau periodic telefoane la cabinetele medicilor pentru a afla dacă s-a rezolvat sau nu lipsa. „Problemele referitoare la vaccin nu sunt mici sincope, aşa cum se crede, ci este un chin mare pentru toată lumea. Am părinţi ai copiilor de şase ani care tot anul m-au întrebat dacă a ajuns sau nu vaccinul. Nici nu mai ştiu ce să le mai spun“, a precizat dr. Liliana Barbacariu, medic de familie.

Conform medicilor, copiii au totuşi un anumit grad de protecţie la bolile respective, deoarece acesta este un vaccin care se face şi la 2, 6 luni şi la 12 luni, iar cel care se face la vârsta de şase ani este un rapel care se administrează pentru a creşte imunitatea faţă de aceste boli. „Este de fapt un fel de reamintire pentru organism, un rapel pentru a creşte protecţia în comunitate. După cinci ani, protecţia faţă de tusea convulsivă, de exemplu, se reduce la jumătate, scade foarte mult, iar ca să poţi proteja copilul, trebuie să reaminteşti organismului că a fost imunizat“, a completat medicul.
Continuarea pe Ziarul de Iasi

Urmărește știrile BitTV.Info și pe Google News

Alte articole

SONDAJ DE OPINIE PENTRU DEZVOLTAREA PAȘCANIULUI

  Pășcănenii sunt invitați sa participe la un sondaj de...

INVITATIE LA FESTIVALUL FAMILIEI

Comunicat: INIMO – Dăruieşte şi schimbă cu adevărat viitorul...

Pascaniul deține doar 3,57% din puterea economica a județului

Pascaniul, al doilea municipiu din Iași deține doar 3,57%...

Farmaciile unde se găsesc pastilele de iodura de potasiu

Ministerului Sănătății a publicat lista farmaciilor unde persoanele cu...
Adis1
Adis2
Adis3
Adis4
Adis5
previous arrow
next arrow